Salut llança la campanya de vacunació "És el moment de fer el gest que estàvem esperant"
Busca sensibilitzar la població per a la vacunació esglaonada per franges d'edat i que tothom es doni d'alta a La Meva Salut per rebre l'avís quan li toqui el torn
Salut llança la campanya de vacunació "És el moment de fer el gest que estàvem esperant"
Judit Mascó, una de les protagonistes de la campanya

Salut llança la campanya de vacunació "És el moment de fer el gest que estàvem esperant"

Busca sensibilitzar la població per a la vacunació esglaonada per franges d'edat i que tothom es doni d'alta a La Meva Salut per rebre l'avís quan li toqui el torn

Actualitzat
TEMA:
Vacunes

Catalunya vol accelerar el ritme de vacunació per fer front a la pandèmia. Per això, el Departament de Salut ha llançat aquest diumenge una campanya per conscienciar la població de la importància de vacunar-se, amb el lema "És el moment de fer el gest que estàvem esperant".

Aquesta campanya es difondrà a través de mitjans de comunicació, xarxes socials i tanques publicitàries. Hi apareixen cares conegudes, com ara el doctor Antoni Trilla, que obre l'anunci, Judit Mascó, Ramon Pellicer, Pichi Alonso o la primera vacunada a Catalunya, Josefa Pérez, que s'aixequen la màniga de la camisa com si es preparessin per rebre la vacuna, en un gest simbòlic.

 

Salut també demana donar-se d'alta al web La Meva Salut i tenir el mòbil actualitzat per rebre l'avís de cara a la cita per a la vacunació segons la franja d'edat. 

Més endavant hi haurà altres anuncis amb l'objectiu d'informar cadascuna de les franges d'edat que ha arribat el seu torn i adreçar-les a demanar cita.
 

 

Aposta per conscienciar

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el secretari de Saut, Marc Ramentol ha apostat per reforçar la conscienciació en alguns sectors per mostrar que la vacunació és "necessària" i "funciona". Ramentol ha dit que caldrà conscienciar alguns segments de la població que "no viuen la malaltia de tan a prop o que no la tenen tan present".

Ramentol ha assegurat que, de moment, les crides a vacunar-se estan tenint molt bona resposta, però ha lamentat que "l'anada i vinguda amb canvis de criteri" en relació amb algunes vacunes està afectant la confiança de la població.

Amb tot, ha insistit que el ritme és "accelerat" i ha afegit que entre dilluns i dimarts s'esgotaran totes les dosis d'AstraZeneca que tenen per administrar.

"Les ofertes que hem estat traient fins ara tenen una resposta increïble", ha remarcat Ramentol, que ha assegurat que, "majoritàriament", la població entén que la vacunació és "un gest imprescindible".
 

Posar la segona dosi d'AstraZeneca

En la mateixa linia d'incentivar la vacunació, el vicepresident de l'Associació Espanyola de Vacunologia, Ferran Moraga-Llop, s'ha mostrat partidari que als menors de 60 anys que ja tenen una dosi d'AstraZenecase'ls posi la segona dosi, com estava fixat.

Ara, la vacunació amb AstraZeneca està limitada als majors de 60 anys i encara no s'ha decidit què passarà amb la població que ja s'ha vacunat amb la primera dosi, i s'han obert tres possibles escenaris: acabar la vacunació amb una nova dosi d'AstraZeneca, posar-los una segona dosi d'una altra vacuna o deixar-los només amb una sola dosi, que ja té una efectivitat del 70%.

En una entrevista al canal 324, Moraga-Llop ha dit que és urgent accelerar la vacunació i que s'han d'eliminar tots els topalls d'edat. Sobre AstraZeneca en concret ha dit que "la vacuna es pot administrar, a partir dels 18 anys, a qualsevol edat".

 

Com més vacunes millor

Sobre Janssen, que ha aturat la seva distribució a Europa pels casos de trombosi als Estats Units, Moraga-Llop ha dit que "els beneficis sobrepassen de molt els riscos". I ha fegit: "Tenir aquesta incidència tan petita, encara que greu, en aquest moment no justifica aquesta aturada."

I sobre la tercera dosi de Pfizer que s'ha apuntat en els darrers dies, Moraga-Llop  ha aclarit que "pot ser que en el proper any sigui necessària una tercera dosi per la davallada dels anticossos que faci necessari un record; també pot ser que calgui perquè la variant que circuli s'escapi una mica de la immunitat vacunal".

Finament, s'ha mostrat obert a rebre com més vacunes millor, si són autoritzades, inclosa la russa Sputnik: "Si arriben més vacunes, benvingudes siguin."

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut