Barcelona

Una campanya ciutadana penja banderetes als excrements de gos per obligar els propietaris a recollir-los

Posar banderetes a tots els excrements de gos que han trobat pels carrers de Barcelona. Això és el que han fet un grup d'amics de Barcelona, farts que encara molts propietaris d'aquests animals no recullin els seus excrements quan els treuen a defecar. L'original iniciativa ciutadana consisteix a posar banderetes als excrements per apel·lar a la mala consciència dels propietaris.

Actualitzat
El grup d'amics, agrupats amb el nom de Bcnmerda.net, han decidit passar a l'acció. "Punxem les merdes de gos amb banderetes perquè quedin senyalitzades i així la gent que no les recull s'adoni que són els excrements del seu gos i que els ha de recollir", explica una de les promotores de la campanya.

"Fes-lo cagar al teu llit"

La iniciativa consisteix a plantar banderetes que porten escrita la frase "Fes-lo cagar al teu llit" per apel·lar a la mala consciència dels amos i fer-los sentir "malament". La campanya no té cap termini d'execució però els impulsors esperen que "duri com menys temps millor i que doni fruits". Si no aconsegueixen els seus objectius insten l'Ajuntament de la ciutat a fer "una campanya més forta de conscienciació".

La iniciativa ha generat opinions contrastades entre els veïns de Barcelona. Assumpta Obiols, propietària d'un gos, assegura que li sembla bé però dubte que "pugui ser gaire efectiva" i critica que es criminalitzi a tots els propietaris: "Rebem tots de retruc, perquè els que l'hem recollit sempre també sembla que se'ns acusi".

La també veïna de Barcelona Margarita Vidal aplaudeix la campanya perquè "les persones que porten gos han de ser responsables i paguen justos per pecadors. Jo quan veig algú que no recull les defecacions del seu gos li ho recrimino."



Anar al contingut