Policia sueca busca aquest home com a sospitós
La policia sueca busca aquest home com a sospitós
Estocolm

Un camió envesteix un grup de persones a Estocolm i provoca almenys quatre morts

La policia sueca ha arrestat a dues persones en relació amb l'atropellament mortal

RedaccióActualitzat

Un camió ha envestit un grup de persones a Estocolm, Suècia, i ha provocat almenys quatre morts aquest divendres al migdia. Hi ha 15 ferits i dos persones detingudes en relació amb l'atac.

L'atropellament ha tingut lloc en una zona cèntrica i molt comercial de la ciutat, al carrer de Drottninggatan, a les tres de la tarda. El camió s'ha encastat contra l'aparador d'un centre comercial. Segons es pot veure en algunes imatges, el camió s'ha acabat incendiant.

Hi ha almenys quatre morts, segons ha confirmat la policia sueca. Les autoritats locals han explicat que una persona ha mort a l'hospital i que hi ha 15 ferits per l'atac.

Aquesta matinada, la policia sueca ha arrestat un segon sospitós al nord de la capital sueca per estar relacionat amb l'atac. Durant la nit s'han fet diversos escorcolls a diversos suburvis.

Divendres a la tarda ja van detenir el que podria ser l'autor dels fets, un home que concordaria amb les imatges del sospitós que havia difós la policia poca estona després de l'atropellament. La fiscalia sueca ha presentat càrrecs per terrorisme contra aquest detingut. Alguns mitjans apunten que es tracta d'un home de 39 anys, de l'Uzbekistan i simpatitzant d'Estat Islàmic.

 

 

Un camió robat

Segons un portaveu de l'empresa cervesera propietària del vehicle, el camió que ha envestit els vianants havia estat robat, poc abans. L'autor ha agredit el conductor que s'havia aturat per repertir cervesa i s'ha posat al volant. 

L'autor ha recorregut 500 metres pel carrer comercial més famós de la ciutat fent ziga-zagues fins que s'ha estampat contra la cantonada d'uns grans magatzems. 

Aquest vespre s'han fet públiques unes imatges de la càmera de seguretat d'una botiga que mostra com la gent es refugia del pas del camió:

 

El mitjà suec "Aftonbladet" publica les primeres imatges del moment en què el camió entrava en la zona comercial:

"Suècia ha estat atacada"

Lofven ha assegurat que "Suècia ha estat atacada" i que tot indica que es tractaria "d'un atac terrorista".

La casa real sueca ha fet un comunicat i assegura que estan consternats: "A l'espera de conèixer l'abast de l'incident, els nostres pensaments estan amb les víctimes i les seves famílies."

La policia ha acordonat la zona i ha evacuat el metro i l'estació central d'Estocolm. El metro ha estat tancat a tota la ciutat fins al vespre.

La policia demana a la població que no surti de casa:


A les xarxes socials es poden veure diverses imatges de l'atac:

 

Facebook ja ha activat el "safety check" perquè les persones que són a Estocolm puguin comunicar el seu estat.


Fa un parell de setmanes, la policia belga va detenir un home que intentava atropellar un grup de persones a Anvers; no hi va haver ni morts ni ferits.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut