Futbol

Una brutal agressió racista en un camp de futbol de Barcelona acaba amb deu hospitalitzats

Brutal agressió de caire racista a la Tercera Territorial Catalana de futbol. Deu jugadors i directius del Rosario Central de Catalunya van acabar a l'hospital després de ser agredits pels jugadors i aficionats del club a qui s'afrontaven, el Bada Bing, un equip format per membres dels Boixos Nois. El Rosario Central, que integra jugadors de set nacionalitats diferents, ha denunciat els fets i acusa els Mossos d'Esquadra de no haver actuat i la Federació Catalana de Futbol de passivitat i complicitat. El que havia de ser un partit de futbol va acabar, doncs, en una batalla campal. Hi ha imatges de l'atac però han estat retingudes per la policia.

Actualitzat
Al lloc web del Rosario Central es relata l'agressió de què van ser objecte els jugadors, directius i aficionats de l'equip i que va acabar amb l'ingrés hospitalari de deu persones per talls, contusions i traumatismes severs. Denuncien que els jugadors i aficionats del Bada Bing els van atacar amb pals i una gran brutalitat després d'aguantar insults racistes i amenaces de mort durant bona part de l'encontre.

Segons el comunicat, preveient el risc que podia suposar el partit, el Rosario Central va demanar la presència d'un observador de la Federació i dels Mossos d'Esquadra. El primer es va personar en el camp però els efectius policials, no. Els Mossos, denuncien els agredits, tampoc van fer acte de presència després de rebre dos avisos explicant-los com s'estava desenvolupant el partit i els insults i amenaces a què els estaven sometent els membres de l'equip contrari. El que sí que van fer els Mossos va ser donar, mitja hora després de la segona trucada del club, segons fonts del Rosario, l'avís a la Guàrdia Urbana.

Finalment es va desencadenar la batalla amb el resultat de deu ferits. Els responsables del club català format bàsicament per immigrants denuncien que tot i la gravetat dels fets els agents de la policia local no van practicar cap detenció i es van dedicar només a prendre declaracions.

La Federació Catalana ha exigit una reunió d'urgència de la Comissió Antiviolència i el president i l'entrenador han prestat declaració aquest diumenge a la tarda davant dels Mossos d'Esquadra.

La majoria dels jugadors i simpatitzants de l'equip Bada Bing són membres reconeguts del grup radical Boixos Nois i exjugadors de l'equip Lope de Vega, expulsat de la Federació Catalana de Futbol l'any 2006.
Anar al contingut