La Guàrdia Civil ha obert un expedient sancionador als implicats, que podrien haver consumit alcohol en excés
La Guàrdia Civil ha obert un expedient sancionador als implicats, que podrien haver consumit alcohol en excés

Una baralla multitudinària a la cua d'un avió de Norwegian força l'aterratge a Alacant

La llei de Seguretat Aèria contempla multes de fins a 5.000 euros per als passatgers que tinguin comportaments inapropiats a l'avió

RedaccióActualitzat

La tripulació d'un vol de la companyia Norwegian ha demanat aquest divendres autorització i prioritat per aterrar a l'aeroport de l'Altet d'Elx-Alacant. L'aparell, que feia la ruta Oslo-Alacant, havia d'aterrar en aquest aeroport. Però el comportament alterat d'un grup de passatgers que ha acabat amb una baralla multitudinària a la part de la cua de l'avió ha forçat a la tripulació a demanar a la torre de control que accelerés el procediment i els donés prioritat per tocar terra.

Segons explica el compte de Twitter dels controladors aeris, la tripulació del Boeing 737 ha notificat que una quinzena de passatgers estaven barallant-se a la part posterior de l'avió i apuntaven que podria haver-hi persones ferides.

Des de la torre de control de l'aeroport alacantí s'han activat els protocols per facilitar l'aterratge avançat i també s'ha alertat la policia. Quan l'avió ha tocat terra el capità l'ha acostat a la terminal i personal de seguretat i agents de la Guàrdia Civil han separat els participants en la batussa i se'ls han emportat :

 

"Esperem que els tanquin amb pany i forrellat i els hi caiguin sancions importants", demanen els controladors aeris. 

Segons la Guàrdia Civil, els 15 passatgers implicats en la baralla han estat identificats i s'ha aixecat una acta amb una proposa de sanció per alteració de l'ordre públic. No hi ha cap persona amb ferides que hagin requerit atenció sanitària. L'institut armat apunta l'excés de consum d'alcohol com el factor que ha afavorit la baralla entre els passatgers. 

A la llei 21/2003 de Seguretat Aèria que regula les obligacions que han de complir els passatgers dins dels avions i dins les terminals aèries, s'estipula que l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) pot multar amb fins a 5.000 euros els passatgers que tinguin comportaments inapropiats. A més, si aquests comportaments inapropiats obliguen a desviar el trajecte de l'avió, el cost de l'operació l'haurà d'assumir també el passatger o passatgers culpables de l'incident.

De fet, s'han donat casos en què els comportaments agressius han començat abans de pujar a l'avió i, en aquests casos, les companyies aèries tenen potestat per denegar l'embarcament a les persones implicades.

Fa un parell d'anys es va detenir un home a l'aeroport de Palma acusat d'arrencar d'una mossegada un tros d'orella a un altre passatger en un vol procedent de Birmingham. El detingut havia tingut un comportament conflictiu durant tot el vol i va reclamar diverses vegades a la tripulació que li servissin begudes alcohòliques. Davant la negativa del personal de cabina, l'home va obrir el compartiment de begudes i, fins i tot, es va beure la consumició d'un altre passatger

Els països nòrdics s'han convertit en un mercat prioritari per al sector turístic de la costa alacantina. Això ha fet que cada any s'augmenti l'oferta de vols procedents de Noruega, Suècia, Dinamarca o Finlàndia als aeroports de la regió. Aquest estiu, les companyies com Norwegian amb vols amb origen o destinació Noruega han programat 616.000 places.

 

ARXIVAT A:
TurismeGuàrdia CivilAeroportsSeguretat
Anar al contingut