Una avioneta s'estavella a tocar de les vies del tren, prop de l'aeroport de Sabadell

La pilot de l'aparell ha quedat ferida menys greu després d'estavellar-se fora del recinte de l'aeròdrom

RedaccióActualitzat

Ensurt a tocar de l'aeroport de Sabadell. Una dona ha quedat ferida menys greu després d'estavellar-se amb l'avioneta que pilotava a tocar de l'aeròdrom. L'aparell ha quedat encastat al costat de les vies del tren.

L'accident ha passat cap a les sis de la tarda. L'avioneta, una nau monomotor biplaça, havia sortit de Reus i havia de tornar a la capital del Baix Camp en acabar la ruta. L'accident ha passat quan la pilot intentava aterrar a l'aeroport sabadellenc per baixa pressió d'oli. Els Bombers han tallat el subministrament de combustible del motor de l'aeronau.

L'aeroport ha activat el Servei d'Emergència, i Protecció Civil ha activat el pla especial per a emergències aeronàutiques (AEROCAT).

 

L'avioneta s'ha estavellat al punt quilomètric 346 de la via, entre Sabadell Sud i Barberà del Vallès. No ha afectat la catenària, però ha obligat a tallar la circulació de Rodalies a la zona. Han quedat afectades les línies R4, de Sant Vicenç de Calders a Manresa per Vilafranca del Penedès, Barcelona, Sabadell i Terrassa, i R12, de l'Hospitalet de Llobregat a Lleida per Manresa.

Protecció Civil també ha posat en prealerta el pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril (FERROCAT). Cap a les 19.20 de la tarda s'ha restablert per una sola via i a dos quarts de deu del vespre ha quedat restablert del tot.

 

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès la pilot, única tripulant de l'avioneta, que ha resultat ferida menys greu i ha estat traslladada a l'hospital Parc Taulí de Sabadell.

El SEM ha desplaçat tres ambulàncies al lloc de l'accident. També s'hi han traslladat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Sabadell.

Anar al contingut