Martorell

Una aturada espontània paralitza la Seat de Martorell per la falta de diàleg

La Seat de Martorell està paralitzada des de primera hora d'aquest dijous a causa de l'aturada espontània dels treballadors, que han decidit plantar-se a les portes de la fàbrica per denunciar la falta de respecte per part de la direcció. Els treballadors, més de 10.000 entre els diferents centres, volen que els responsables de l'automobilística s'asseguin a negociar els 330 acomiadaments anunciats per baix rendiment i que, segons els sindicats, són un ERO encobert. La plantilla està en peu de guerra pel fet que la direcció només enviés dos advocats a la primera reunió per parlar dels acomiadaments. A més, recorden que l'any passat van acceptar congelar-se el sou i ara es troben amb aquesta retallada.

Actualitzat
L'empresa ha negat que la factoria estigui paralitzada, però els sindicats CCOO i CGT han confirmat que els treballadors de la planta de producció, del centre tècnic i el de recanvis han començat a actuar des de les 4 de la matinada de dijous "indignats" pel tracte de la direcció.

Els treballadors consideren una falta de respecte que l'empresa no enviés cap directiu a negociar amb ells a Treball i que vulgui fer fora 330 persones al·legant que tenen un rendiment baix. Des del comitè d'empresa remarquen que a la plantilla estan "molt cremats" perquè es troben amb aquest panorama després d'arribar a un seguit d'acords, com la producció de l'Audi Q-3, i congelar-se el sou. Les mobilitzacions continuaran i dilluns hi ha prevista una vaga de 24 hores.

També Gearbox, la filial de Seat dedicada a la fabricació de caixes de canvi, ha deixat de produir aquest dijous al migdia per rebutjar els tres acomiadaments que afecten la filial.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut