Una associació musulmana denuncia Javier Ortega Smith per un delicte d'odi
Ortega Smith en una imatge d'arxiu

Una associació musulmana denuncia Javier Ortega Smith per un delicte d'odi

El número dos de Vox va afirmar en un discurs a València que "la invasió islamista" és "l'enemic d'Europa" que "amenaça la vida i la civilització"

Actualitzat

L'ONG Musulmans contra la Islamofòbia ha presentat una denúncia contra el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, pel contingut xenòfob i contra l'islam del seu discurs en un acte del mes de setembre passat a València.

Segons aquesta ONG, que lluita contra la discriminació per motius de religió i defensa els drets civils dels musulmans, el número dos de la formació d'ultradreta va adreçar als assistents a l'acte un discurs amb un alt contingut islamòfob.

Tal com es pot sentir en el vídeo publicat per Vox a YouTube (a partir del minut 41.50), Ortega adverteix que:

"El nostre enemic comú, l'enemic d'Europa, l'enemic de la llibertat, l'enemic del futur, es diu invasió islamista. I cada vegada més europeus s'estan aixecant perquè estan patint a les seves ciutats i als seus barris el que representa l'aplicació de la xaria: que s'enderroquin catedrals per substituir-les obligatòriament per mesquites i que les seves dones siguin tractades pitjor que camells."

 

 

Musulmans contra la Islamofòbia afirma que aquestes afirmacions són falses i atempten contra la pau social i la convivència, i diu que el supremacista que va cometre l'atemptat terrorista de Nova Zelanda hauria pogut assumir com a propi el discurs d'Ortega Smith.

La denúncia s'ha presentat a la Fiscalia de València, que haurà de decidir si investiga el discurs d'Ortega Smith. El Codi Penal preveu penes d'entre un i quatre anys de presó per a aquells que públicament promoguin o incitin a l'odi o la discriminació contra persones o grups per motius racistes, d'ideologia o de religió.

 

ARXIVAT A:
VoxJudicialRacismeIslamofòbia
Anar al contingut