Santa Coloma de Gramenet

Una associació de Santa Coloma de Gramenet busca feina a aturats de més de 50 anys

Un grup d'aturats de més de 50 anys crea una empresa de serveis per trobar feina a persones en aquesta franja d'edat, especialment castigada per l'atur. Ja han firmat els primers contractes i pagat les primeres nòmines.

Actualitzat
En Javi es va quedar a l'atur i, cansat que se li tanquessin les portes per culpa de l'edat, va decidir, juntament amb tres persones més, crear l'associació Parats, grans i actius. Després d'un any, ja són més de 200 associats capaços de treballar en una gran quantitat d'oficis diversos i aquesta setmana s'han constituït com a empresa de serveis desafiant la crisi i la falta d'oportunitats per als més grans de 50.

Volen que altres entitats i empreses confiïn en la seva experiència i ganes de treballar. Per ara han aconseguit feina per a vuit socis i han pogut pagar les primeres nòmines.

L'associació fa actualment una prova pilot al bar del Teatre Josep Maria de Segarra i a la llarga aspira a gestionar-lo i contractar les tres persones que ara hi treballen de manera voluntària. Una d'elles és la Merche. Va haver de tancar el bar que tenia i va haver de deixar el pis de lloguer. Ara no cobra res i viu a casa de la seva germana.

Qui sí que ja ha trobat feina és en Carlos, una de les ànimes del projecte. Després d'haver estat director d'una empresa de construcció, ara treballa al menjador de la residència d'estudiants Àgora.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut