Sitges

Una associació de guàrdies civils denuncia que els nous agents que arriben a Catalunya no poden patrullar per falta de cotxes

No hi ha prou cotxes per patrullar per a tots els guàrdies civils que estan arribant a Catalunya, per reforçar la vigilància arran de l'onada de robatoris que hi ha a Catalunya. Aquesta és la crítica que estan fent una part dels guàrdies civiles, en concret l'Associació Unificiada de Guàrdies Civils. Segons el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, la crítica no és certa.

Actualitzat

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils denuncia que no tenen prou material per treballar bé. En concret, diuen que no poden patrullar tots els que han arribat de reforç les últimes setmanes perquè falten cotxes. A Sitges, per exemple, asseguren que només hi ha 5 cotxes per a 70 agents, i que molts cops han d'anar 3 i 4 agents junts.

A la demarcació de Barcelona hi ha més de 1.400 guàrdies civils que cobreixen poblacions on encara no hi ha els Mossos d'Esquadra. Segons els agents que duen més temps al cos, hi ha guàrdies civils suficients, però mal gestionats. Es queixen de descoordinació, mala gestió, i material obsolet. A més, diuen que dels 300 agents que han vingut a Catalunya per fer de reforç, gairebé la meitat han estat destinats a llocs com l'aeroport i el port, i no a les patrulles que controlen les urbanitzacions.

Segons el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, la Guàrdia Civil "té el material necessari" i està fent bé la seva feina. Rangel ha demanat que "no es barregin les reivindicacions professionals per intentar generar malestar, en aquest moment que les forces policials estan treballant de forma coordinada".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut