Una associació d'Amposta reclama eliminar els actes taurins de la festa major

La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous comença una campanya perquè el Parlament s'hi pronunciï en contra

Víctor SorribesActualitzat

Els bous han estat de nou omnipresents a la festa major d'Amposta, com a molts altres pobles de les Terres de l'Ebre.

Són molt concorreguts, però també hi ha veïns que hi estan en contra.

Acabades les festes, s'ha presentat l'associació Tots Som Poble. Pretenen obrir un debat perquè canviï la política municipal de suport a estes celebracions.

"El que demanem és que a poc a poc es comencin a reduir i també que es comenci a mirar tots els diners i tot el pressupost que s'està invertint en aquest tema. I veiem que hi ha moltes coses, a nivell social, que s'han de fer, que són urgents, que són més importants que fer aquest tipus de festa."

En els últims anys, diverses entitats animalistes han posat el focus en estos espectacles i han denunciat infraccions del reglament, com la participació de menors de 14 anys.
 

 

La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous ha iniciat una campanya amb l'objectiu que el Parlament s'hi pronunciï en contra.

"Nosaltres demanem l'abolició dels correbous perquè són una pràctica cruel, innecessària, que causen un patiment injustificat als animals... Sobretot el que pateixen és estrès, perills de relliscades, de caigudes i, sobretot, la por que passen durant l'assetjament que reben per part dels participants."

També els aficionats als bous s'organitzen per defensar la festa.

Per promoure esta tradició, recentment s'ha creat la Federació de Penyes i Aficionats Taurins d'Amposta, però no han volgut fer declaracions.

Tampoc el govern municipal ha volgut valorar la creació de l'associació Tots Som Poble ni respondre a les nombroses crítiques rebudes a les xarxes socials per part de defensors dels animals.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut