janquim / Barcelona

Una associació cultural porta al carrer un tauler d'anuncis audiovisual

SOS és un dispositiu informàtic que permet deixar missatges amb propostes d'intercanvi però també alertes ciutadanes o ofertes de cursos. L'objectiu és posar en contacte persones pròximes que poden compartir informació i recursos. Funciona d'una manera força simple i els seus promotors s'hi refereixen com un "tauler d'anuncis audiovisual".

Actualitzat
L'usuari s'acosta a una carcassa que conté l'ordinador, parla a la càmera i hi deixa un missatge. Si més tard hi ha algú a qui interessa la seva proposta, de manera automàtica rebrà un SMS telefònic que l'invitarà a posar-s'hi en contacte. A més, cada vídeo queda geolocalitzat, de manera que se sap a on es va enregistrar. 

Segons els seus impulsors s'adreça a comunitats petites que necessitin l'eina per a accions determinades o períodes de temps concrets. La seva intenció és que aviat es pugui veure en locals com bars i seus d'entitats, sempre sota la idea de "resoldre els problemes gràcies a la cooperació entre iguals".

El projecte és una creació de Platoniq, una associació cultural orientada cap al programari lliure, amb base a Barcelona des del 2001, que se centra a estudiar els usos socials de les noves tecnologies. Els darrers anys ja havien llançat altres eines que han torbat reconeixements diversos, com ara el Banc Comú de Coneixements o Burn Station.

L'acció pretenia donar a conèixer aquesta eina i demà dissabte es podrà veure a partir de les onze al passeig del Born de la mateixa ciutat. També han fet públic un vídeo on expliquen la seva proposta.
Anar al contingut