Janquim / Internet

Una aplicació de Facebook aplega milers de vots per a la independència

Prop de 50.000 usuaris de la xarxa social Facebook ja han votat en una anticipació de les consultes per a la independència que s'han convocat el 13 de desembre. Gràcies a una aplicació creada amb aquesta finalitat, els usuaris de Facebook que l'han afegida a la seva llista han pogut votar. Si fem cas dels comptadors que s'hi poden veure, ja hi han participat gairebé 50.000 persones. A l'hora d'escriure aquesta informació, s'hi podien veure més de 40.000 vots a favor de l'opció independentista i uns 7.500 que defensen el vot en contra d'aquesta possibilitat.

Actualitzat
Les dades que proporciona Facebook coincideixen amb aquest volum de participació, ja que la xarxa social comptabilitza 48.318 usuaris que són actius amb aquesta aplicació des de la seva estrena, tot just fa una setmana.

No cal estar empadronat a Catalunya

Els vots emesos mitjançant aquesta aplicació no tenen cap validesa jurídica i a més no es podran afegir als que s'emetran i recomptaran el dia 13 de desembre, perquè dels usuaris de Facebook que hagin votat n'hi haurà que no resideixen en algun dels 160 municipis que convoquen la consulta. Així i tot, les xifres donen una idea de la capacitat de mobilització dels organitzadors.

Per afegir-se aquesta aplicació no és necessari ni tan sols estar empadronat a Catalunya, de manera que el resultat podria quedar modificat fàcilment.

Debat civilitzat

Un dels seus promotors ha explicat al 3cat24 que preveuen mantenir l'aplicació fins al mateix dia 13 de desembre. Duent a terme una "moderació" dels comentaris, per eliminar-ne aquells que continguin insults.

El mateix portaveu, però, destaca que "el debat és molt civilitzat per les dues bandes, tant des dels partidaris del sí com dels que defensen el no".

En tot cas, ja tenen més de sis-cents usuaris que s'han fet "admiradors" de l'aplicació i és innegable que d'aquesta manera les consultes del dia 13 també han arribat a Facebook.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut