Catalunya

"Una ànima caritativa" guanya els Premis CinèTIC

Més de 800 alumnes d'escoles de tot Catalunya han participat en el concurs de curtmetratges Premis CinèTIC de Digital Text. En concret, 865 alumnes de 32 centres catalans, repartits en grups, han presentat un total de 135 curtmetratges. Avui, ja tenen guanyador.

Actualitzat
Els nois i noies de centres de tot Catalunya que van participar als Premis CinèTIC van viure ahir el gran dia a la gala d'entrega dels guardons. L'acte, creat i organitzat per Digital-Text, va ser presentat pel periodista, actor i humorista Queco Novell i va comptar amb la presència del fundador i president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, i dels actors Àgata Roca i Pablo Derqui.

Durant la gala, Novell va assenyalar que l'any de "Pa Negre", el cinema català ha demostrat tenir un bon planter de talents. "Qui sap si algú de vosaltres algun dia recordarà aquest dia com el del seu començament al món del cinema", va desitjar.

El moment més esperat, però, va ser l'anunci del curtmetratge guanyador. El premi va recaure sobre el curt "Una ànima caritativa", elaborat per alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Internacional Hamelin Laie. Com a premi, els autors i autores veuran el seu curtmetratge projectat en alguns cinemes de tot Catalunya i, a més, podran participar en la propera pel·lícula de Joel Joan, "Fènix", l'estrena de la qual està prevista pel 2012.

Pablo Derqui ("Hispania", "Ventdelplà", "Los ojos de Julia") i Àgata Roca ("A la ciutat", "Las horas del día", "Felipe y Letizia") van ser els encarregats de lliurar el premi en les categories de millor actor i millor actriu.

En la primera edició del concurs han participat més de 600 alumnes de 1r a 4t d'ESO de 25 escoles, amb un resultat de gairebé 70 curtmetratges. Podeu consultar els guanyadors de cada categoria i veure els curts a través d'aquest web .

Des d'El meu 3cat24 donem l'enhorabona a tots els participants i especialment als creadors del curt guanyador.
Anar al contingut