Santiago de Xile

Una altra rèplica de 6,1 graus a l'escala de Richter deixa a les fosques el nord de Santiago de Xile

A Xile hi ha tornat a haver aquesta matinada una rèplica de 6,1 graus a l'escala de Richter. L'Epicentre s'ha situat a pocs quilòmetres de la ciutat de Valparaíso i ha deixat a les fosques el nord de Santiago, la capital. De moment, es desconeix si la rèplica ha provocat més víctimes i danys materials. El sisme de dissabte passat de 8,8 graus ha fet almenys 800 morts.

Actualitzat
Des del terratrèmol de 8,8 graus a l'escala de Richter de dissabte a Xile, les rèpliques no han parat. Una de les més contundents ha sigut la de 6,1 graus que ha deixat sense electricitat una part de Santiago de Xile i d'altres municipis.

Abans d'aquesta rèplica n'hi va haver una altra de 5,9 graus que va disparar l'alerta per Tsunami durant unes hores i que va tornar a provocar el pànic entre la població.

La situació millora

Mentrestant, el repartiment d'ajuda comença a millorar en les zones més afectades, i els supermercats han reobert sota vigilància militar. En els pobles més afectats de la costa central xilena, la recerca de cossos continua, ja que hi ha centenars de desapareguts.

I també comença la tasca de desenrunament i neteja. Molts veïns intenten recuperar algunes pertinences entre la runa, tot i que en molts casos és gairebé impossible trobar res sencer.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut