Els ducs de Sussex arribant a la catedral de Saint Paul per a una cerimònia el juny de l'any passat (Reuters/Toby Melville)
Els ducs de Sussex arribant a la catedral de Saint Paul per a una cerimònia el juny de l'any passat (Reuters/Toby Melville)

Una agència diu que té imatges de la persecució d'Enric i Meghan, però rebutja entregar-les

La policia de Nova York està revisant vídeos amb l'objectiu de reconstruir els fets

Actualitzat

La persecució de cotxes en què es van veure involucrats els ducs de Sussex i la mare de Meghan Markle, Doria Ragland, aquest dimarts a Nova York continua portant cua.

Des de l'entorn d'Enric i Meghan s'insisteix en la tesi que la persecució va ser "gairebé catastròfica" i que en diversos moments va haver-hi risc de col·lisió, com va manifestar un portaveu poc després. El taxista que els portava, en canvi, creu que no hi va haver perill.
 

Backgrid no vol entregar les imatges

Fins ara no han transcendit imatges de l'incident. Però sembla que n'hi ha. L'agència fotogràfica Backgrid assegura que va fer fotos d'Enric i Meghan durant la persecució, però ha rebutjat entregar-les, segons publiquen diversos mitjans anglosaxons.

L'agència ha assegurat a la BBC que l'equip legal dels ducs de Sussex els ha demanat les fotografies i vídeos de la persecució, però que s'hi han negat.

Backgrid diu que l'equip legal del fill de Carles III i la seva dona els ha enviat una carta exigint que els proporcionés "immediatament còpies de totes les fotos, vídeos i/o pel·lícules" presos després que els ducs abandonessin la gala on van assistir.

L'agència ha dit que ha respost a aquesta sol·licitud manifestant: "A Amèrica, la propietat pertany al propietari i els tercers no poden exigir que se'ls doni, com potser poden fer els reis."

"Les regles angleses de prerrogativa reial per exigir que la ciutadania lliuri els seus béns a la Corona van ser rebutjades per aquest país fa molt de temps", acaba el missatge de Backgrid.
 

Persecució "caòtica", segons l'equip dels ducs

Aquest dijous, un membre de l'equip de seguretat dels ducs ha dit que la persecució va ser "caòtica" i hauria pogut acabar de forma tràgica. Chris Sánchez ha explicat a la cadena CNN que "mai havia vist o experimentat una cosa així" i que va haver-hi una dotzena de vehicles implicats, entre automòbils, motocicletes i bicicletes:

"Al final, ningú va resultar ferit i Enric i Meghan van arribar sans i estalvis, però commocionats, a l'apartament on s'allotjaven."

Segons el testimoni d'aquest membre de l'equip de seguretat, els perseguidors van arribar a conduir per damunt de la vorera i a saltar-se semàfors, cosa que va fer que en alguns moments hi hagués perill també per als ciutadans.

Doria Ragland i els ducs de Sussex, en un acte al Palau de Kensington l'any 2018
Doria Ragland i els ducs de Sussex en un acte al Palau de Kensington l'any 2018 (Reuters/Ben Stansall)

Persecució sense perill, pel taxista

En canvi, hi ha qui veu poc probable aquesta versió. Sukhcharn Singh, el taxista que va transportar Enric, Meghan i Doria Ragland durant uns deu minuts en què els van perseguir paparazzis ha assegurat, en declaracions a la BBC, que se'ls veia "nerviosos", però que durant el trajecte no hi va haver perill.

El taxista, conegut com a Sonny, ha fet declaracions davant de casa, al barri de Queens, on ha dit que si va haver-hi una persecució "gairebé catastròfica" devia ser abans que ell els recollís.

Sortint d'una gala d'entrega de premis, els ducs de Sussex i Ragland es van veure assetjats per fotògrafs en vehicles i van buscar refugi en una comissaria de policia de Manhattan, que és on els va recollir Singh, segons la BBC.

El taxista afirma que "és exagerat" dir que van estar en risc durant la ruta i afegeix que els paparazzis els van seguir i els van tenir "a sobre" fent-los fotos, però que "van mantenir la distància".

Enric i Meghan, a la gala a què van assistir el dimarts al vespre, abans de la persecució amb els paparazzis per Nova York
Enric i Meghan, a la gala a què van assistir dimarts al vespre, abans de la persecució amb els paparazzis per Nova York (Reuters)

La policia revisa vídeos per reconstruir els fets

Fonts de la policia de Nova York han explicat que, després de l'entrega de premis al Ziegfield Ballroom, on van assistir Enric i Meghan, diversos automòbils van seguir el vehicle en què anaven els ducs de Sussex.

En declaracions a la cadena CBS New York han explicat que estan revisant alguns vídeos amb l'objectiu de reconstruir exactament què va passar.

El Departament de Policia de Nova York va explicar aquest dimecres que no es van registrar "col·lisions, lesions, citacions o detencions" en relació amb la persecució.

Per la seva banda, l'alcalde de Nova York, Eric Adams, ha afirmat que els paparazzis que van perseguir Enric i Meghan van ser "imprudents i irresponsables" i ha afegit que "dos agents podrien haver resultat ferits", segons les informacions que ha rebut.

Poc després dels fets, Adams va dir que li semblava "difícil de creure" que la persecució hagués durat dues hores, però que encara que hagués durat deu minuts era "extremadament perillós".

Meghan i Enric, fotografiats en una gala el mes de desembre passat
Meghan i Enric, fotografiats en una gala el mes de desembre passat (Reuters / Andrew Kelly)

A l'Amèrica del Nord des del 2020

Després de casar-se al castell de Windsor ara fa cinc anys, els ducs de Sussex van trencar els vincles amb la família reial britànica el 2020 i es van traslladar a l'Amèrica del Nord. Primer es van estar al Canadà i actualment tenen la residència a Los Angeles, als Estats Units.

Un dels motius que van esgrimir per deixar el Regne Unit va ser l'assetjament mediàtic a què se sentien exposats.

Fa poques setmanes, a la coronació del rei Carles III, Enric va ser l'únic membre de la família dels ducs de Sussex que hi va assistir. Meghan, el príncep Archie i la princesa Lilibet es van quedar a Califòrnia.

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne Unit
Anar al contingut