La calor i el bon estat de la mar afavoreixen les sortides d'embarcacions

Una adolescent perduda 22 dies al mar: "No teníem força ni per tirar un cos a l'aigua"

L'Aicha, una noia de 17 anys, és un dels tres supervivents que van trobar en un "cayuco" a la deriva el mes passat a 500 quilòmetres de les Canàries
Actualitzat
TEMA:
Migracions

L'Aicha, una noia de 17 anys, va ser una de les tres persones que va aconseguir sobreviure en un "cayuco" que va passar tres setmanes a la deriva, fins que un helicòpter de l'exèrcit espanyol el va localitzar a uns 500 quilòmetres al sud-oest de l'illa canària d'El Hierro, el 26 d'abril.

L'embarcació va sortir el 4 d'abril des de Mauritània amb una seixantena de passatgers. Quan la van trobar hi havia 24 cadàvers, a més dels tres supervivents.

La noia ha explicat el que va viure a la BBC, que s'hi refereix com la tragèdia més gran de vaixells de migrants a les Canàries:

"Al començament resàvem una pregària i tiràvem els cadàvers al mar, però després es van acabar les pregàries perquè no teníem força ni per tirar un cos a l'aigua."

Els guardacostes van portar el "cayuco" fins a Tenerife (Reuters/Borja Suárez)

L'Aicha, que va passar deu dies en un hospital canari, recorda com "en dos dies ens vam quedar sense aigua ni menjar i en quatre dies, sense combustible".

A l'embarcació només van pujar 42 litres d'aigua. No arribaven ni a un litre per persona.

Ella explica plorosa que "alguns homes que no s'aguantaven drets suplicaven aigua a crits" i que, al final "vam fer servir una sabata per donar-los aigua de mar".

Quan els van rescatar, no tenien ni força per demanar ajuda.

A l'equip del Servei Aeri de Rescat de l'exèrcit que va trobar el "cayuco" perdut al mar hi havia el caporal Juan Carlos Serrano, que ha visitat la noia, amb la seva família, i s'han ofert per ajudar-la i que estigui un temps amb ells.

L'adolescent va marxar fa mig any de casa seva, a la Costa d'Ivori. Només li havia confessat a la seva germana gran els seus plans.

Al cementiri de Santa Cruz de Tenerife hi ha enterrats en nínxols cadàvers com els que es van trobar a la pastera on va pujar l'Aicha.

ARXIVAT A:
Migracions
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut