Una admiradora barcelonina de Vivien Leigh subhasta objectes de l'actriu

Elvira Clara Bonet va quedar fascinada amb "Allò que el vent s'endugué" i va conèixer la intèrpret de Scarlett O'Hara, amb qui es va cartejar durant deu anys

Actualitzat

La casa d'Elvira Clara Bonet, al barri d'Horta de Barcelona, semblava un museu dedicat a la seva admirada Vivien Leigh. Quan era jove, va quedar impressionada amb Scarlett O'Hara i "Allò que el vent s'endugué", la pel·lícula estrenada als Estats Units el 1939 i que va arribar a Barcelona el 1950.

En aquells anys, la revista Fotogramas publicava l'adreça dels actors per als fans i ella va aprofitar per enviar una carta a Vivien Leigh. "Vuit dies després ja tenia resposta", diu orgullosa Elvira Clara Bonet, que ara té 80 anys.

A partir d'aquesta carta, les dues dones van tenir una relació d'amistat durant deu anys i l'Elvira va anar dues vegades a visitar l'actriu a la seva casa de Londres, on va poder "valorar els seus ulls verdosos". Quan Vivien Leigh va morir de tuberculosi, el 1967, la família la va convidar al funeral.

Bonet ha explicat que Leigh mai es va considerar una actriu de Hollywood, sinó més aviat "una actriu de teatre anglesa".

Alguns objectes de Vivien Leigh que surten a subhasta (Europa Press) (Europa Press)

Aquesta veïna d'Horta s'ha convertit en una de les persones que més objectes conserva de l'actriu i ara en treu a subhasta una setantena, a través de la sala Setdart.

Entre aquests records de Vivien Leigh, hi ha fotografies de l'àlbum familiar, una agenda personal, un portacigarrets d'or i plata, sabates, guants, una tassa de cafè o un para-sol que es va utilitzar a "Allò que el vent s'endugué".

Elvira Clara Bonet no es considera col·leccionista. "No he comprat mai res. M'ho ha donat tot la seva família", explica.

Ara ha pres la decisió dolorosa de desprendre's d'alguns dels objectes de l'actriu:

"Em veig en la necessitat i em sap greu, però ella ho comprendrà des d'on es trobi."

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut