El director de cinema Roman Polanski, en una imatge d'arxiu
El director de cinema Roman Polanski, en una imatge d'arxiu
París

Una actriu francesa acusa Polanski de violar-la amb "extrema violència" l'any 1975

Valentine Monnier, que tenia 18 anys quan van passar els fets, se suma a la llista de dones que acusen el director de violació

RedaccióActualitzat

El director de cinema Roman Polanski ha tornat a ser acusat de violació, ara a França, el país on resideix.

Ha estat la fotògrafa, model i actriu francesa Valentine Monnier qui l'ha acusat d'haver-la maltractat i violat amb "extrema violència" el 1975 a Suïssa, quan ella tenia 18 anys. En una entrevista a Le Parisien, Monnier, relata la violència amb què Polanski la va tractar. L'acusació de Monnier s'afegeix a les d'altres dones que han denunciat haver estat víctimes de la violència de Polanski.

"Vaig ser violada per Roman Polanski el 1975. Jo no tenia cap lligam amb ell, ni personal ni professional, gairebé no el coneixia. Va ser amb extrema violència, després d'una jornada d'esquí, al seu xalet de Gstaad, a Suïssa. Em va pegar, em va donar cops fins que em vaig rendir, em va violar i després em va fer patir tota mena de vexacions. Jo acabava de fer els 18 anys."

Els fets de què s'acusa Polanski ja han prescrit, per aquesta raó la dona denunciant no es planteja, de moment, portar-lo als tribunals.

L'advocat de Roman Polanski, Hervé Temime, ha negat aquestes acusacions i ha assegurat que és estrany que en tots aquests anys Valentine Monnier no hagi explicat a ningú aquests fets.

"Vull recordar que aquesta acusació fa referència a fets molt antics, de fa 45 anys. I mai aquesta acusació s'ha notificat al senyor Polanski ni s'ha presentat davant una institució judicial, a excepció d'un correu a un procurador de Califòrnia ara fa 10 anys."

Roman Polanski resideix a París, on ha trobat refugi per desenvolupar la seva carrera cinematogràfica els últims 40 anys, ja que no pot tornar als Estats Units, on la justícia el persegueix per la violació d'una menor l'any 1977.

La nova acusació de violació contra Polanski arriba tot just quan la seva última pel·lícula, "J'accuse", acaba de rebre quatre nominacions per als Premis del Cinema Europeu. Aquest nou film del director polonès està basat en el famós afer Dreyfus, un escàndol polític que va dividir i sacsejar França durant els darrers anys del segle XIX.

L'estrena de la pel·lícula al Festival de Venècia va arribar envoltada de polèmica per les acusacions contra Polanski:

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualCinema
Anar al contingut