El Caire

Una activista catalana de la Marxa per la Llibertat de Gaza mantindrà la vaga de fam fins que pugui entrar a la Franja

Fa una setmana que mig miler d'activistes internacionals estan retinguts al Caire, des d'on volen accedir a la Franja de Gaza per solidaritzar-se amb el poble palestí. Des de dilluns, una desena d'activistes mantenen una vaga de fam per demanar al govern egipci que els deixi travessar la frontera. Entre aquests hi ha la cooperant catalana Teresa Sala, que afrontarà aquest dissabte el seu sisè dia en vaga de fam. La participant en la Marxa per la Llibertat de Gaza ha enregistrat un vídeo explicant els motius d'aquesta protesta.

Actualitzat
La vaguista, de 63 anys, s'ha mostrat decidida a continuar l'acció de protesta pacífica "fins on sigui necessari", segons ha afirmat. Sala denuncia el bloqueig econòmic i humanitari que viuen els palestins de Gaza, i que repercuteix en les seves llibertats individuals i col·lectives.

Davant les manifestacions dels activistes, el govern egipci va permetre aquesta setmana que un centenar travessés el pas fronterer de Rafah per participar en la marxa internacional per la llibertat de Gaza. Però aquest gest no va ser suficient per als cooperants, que en els últims dies han protagonitzat protestes pacífiques pels carrers del Caire.

Les manifestacions s'han mantingut durant tota la jornada de l'1 de gener del 2010. Diversos grups de manifestants, tant a la ciutat del Caire com a la població d'Al-Arish, han sortit al carrer per reclamar la fi del setge que pateix la Franja de Gaza, i per demanar també que se'ls permetés accedir en aquest territori palestí.

La portaveu del grup català de la Marxa, Maria del Mar Fernández, ha resultat ferida en una de les manifestacions, on li han trencat un dit d'una mà. Els fets han passat quan els policies egipcis retiraven els activistes d'un cèntric carrer del Caire on estaven concentrats de forma pacífica.
Anar al contingut