Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Una acampada il·legal de pescadors hauria causat un incendi de 64 hectàrees a Seròs

El foc es va originar prop del monestir d'Avinganya, en un espai fluvial protegit en què conflueixen els rius Ebre i Cinca propici per a la pesca furtiva

Actualitzat

Una acampada il·legal de pescadors seria la causa de l'incendi forestal del cap de setmana en un bosc de ribera de Seròs. És la principal hipòtesi dels Agents Rurals que, en una piulada a Twitter, assenyalaven que el campament il·legal s'havia instal·lat "en una àrea amb acumulació de borrissol de xop o pollancre, material molt inflamable".

Aquest tipus de vegetació hauria propagat les flames, que van aconseguir sufocar quinze dotacions dels Bombers. L'avís del foc es va donar dissabte a les 12.51 en una zona a prop del monestir d'Avinganya. Cap a dos quarts de set de la tarda, l'incendi va quedar controlat.

Tasques d'extinció de l'incendi de Seròs en una àrea de canyissars
Tasques d'extinció de l'incendi de Seròs en una àrea de canyissars (Agents Rurals)

L'incendi es van estendre, principalment, a través de l'espai fluvial protegit de l'aiguabarreig Segre-Cinca, molt propici per capturar peixos, i va calcinar 46,5 hectàrees de canyes i bosc de ribera, i, molt parcialment, també es va endinsar al terme de Seròs-Tossals de Montmeneu.


Pesca furtiva

Precisament, durant el transcurs del cap de setmana, en una operació contra la pesca furtiva nocturna, els Agents Rurals van interposar 25 denúncies per activitats perilloses per les zones naturals i la fauna de la zona.    

L'operatiu es va desenvolupar a les comarques de la Noguera i el Segrià i va generar 18 denúncies per pesca furtiva nocturna o ús de peix viu com a esquer. Utilitzar, en espais naturals protegits, fogonets de gas i barbacoes també està prohibit i va comportar 4 sancions dels agents.

En un total de 76 inspeccions efectuades pel cos, també es van comissar 23 canyes i 46 exemplars de peixos pescats irregularment, a banda de sancionar tres embarcacions no matriculades navegant en zona de musclo zebrat.

ARXIVAT A:
JudicialIncendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut