El xerpa baixant l'alpinista malaisi a collibè (Gelje Sherpa via Reuters)

Un xerpa salva un escalador a punt de morir a tocar del cim de l'Everest i que ningú ajudava

A tanta alçada resulta gairebé impossible aconseguir salvar algú

RedaccióActualitzat

Un escalador de Malàisia ha salvat la vida en ser auxiliat in extremis per un xerpa a tocar del cim de l'Everest, un rescat pràcticament insòlit a tanta alçada. 

Els fets van passar el 18 de maig quan Gelje Sherpa, un guia nepalès de 30 anys, va veure l'escalador aferrat a una corda i tremolant de fred en la coneguda com a "zona de la mort". En aquest punt, proper al cim, les temperatures poden baixar fins a -30 ºC.

El xerpa va salvar l'alpinista d'una mort segura (Gelje Sherpa via Reuters)

El xerpa, que en aquell moment estava guiant un client xinès fins al cim, no va dubtar ni un moment a rescatar l'alpinista i abandonar l'intent de fer la muntanya. 

"Salvar una vida és més important que resar al monestir."

Gelje Sherpa, el salvador de l'alpinista malaisi (Reuters/Navesh Chitrakar)

El xerpa ha explicat l'odissea al seu compte d'Instagram, on també ha denunciat que cap de les persones que hi havia a la zona en aquell moment estaven ajudant l'home, clarament en perill de mort. "Vam embolicar l'escalador amb una estora, el vam arrossegar 600 metres per la neu fins al coll sud, durant unes 6 hores, i el vam carregar a collibè fins al campament 4."

Allà, un altre guia, Ngima Tashi Sherpa, es va unir al rescat, fins que un helicòpter va poder completar l'operació de salvament, des dels 7.162 metres del camp 3 fins al camp base. Posteriorment, l'escalador va ser traslladat en avió fins a Malàisia

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gelje Sherpa (@gelje_sherpa) 

Durant aquesta temporada d'escalada, entre els mesos de març i maig, el Nepal va emetre un rècord de 478 permisos per pujar a l'Everest.

Aquesta massificació s'ha traduït en, almenys, dotze escaladors morts i cinc més de desapareguts en aquesta mítica muntanya. És la xifra més alta dels últims vuit anys.  

 

ARXIVAT A:
EsportsÀsia
Anar al contingut