Barcelona

Un web indica l'estat de l'aigua a Catalunya en temps real

El Departament de Medi Ambient ha viscut amb les sequeres i les crescudes dels rius una relació no sempre fàcil amb les dificultats associades a l'aigua o la seva mancança. Des d'ara, si més no, totes les institucions i els ciutadans que ho vulguin podran saber què passa al país amb l'aigua, si plou, on plou, si creixen els rius i quins, i quines recomanacions de reg fa el govern.

Actualitzat
Medi Ambient ha posat en marxa un web que informa de l'estat de l'aigua al país, a temps real i des de diverses perspectives. D'una banda, aporta dades de la pluja al país amb la visualització d'un mapa que completa les dades disponibles. Però a més, el web també inclou un mapa actualitzat sobre les àrees on el reg agrícola està permès i aquelles on es troba restringit, bé perquè hi ha pluges previstes o a causa de mesures preventives amb períodes de sequera.

El mapa d'avisos hidrològics adverteix de l'estat de les conques i els cabals, i llança alarmes quan hi ha risc de crescudes o inundacions.

Totes les estacions pluviomètriques

Finalment, inclou un mapa amb totes les 165 estacions de pluviometria automàtiques i els quatre radars meteorològics del país, amb accés a totes les dades que acumulen.

El web de "L'aigua en temps real" és basa en algoritmes desenvolupats durant anys pels investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb informació de l'Agència Catalana de l'Aigua i el Servei Meteorològic de Catalunya.

Tots els ciutadans hi poden accedir però la idea és adreçar aquest web, sobretot, als governs locals i als serveis d'emergències, perquè disposin amb la màxima immediatesa de les previsions d'alarma que calgui.
Anar al contingut