Elefants utilitzats per a activitats turístiques a Tailàndia

Un vídeo revela el cruel entrenament dels elefants per al turisme a Tailàndia

Amb la pandèmia, almenys 85 camps d'elefants a Tailàndia es van veure obligats a tancar

RedaccióActualitzat

Hi ha aproximadament 2.800 elefants en captivitat explotats en camps de Tailàndia que han estat objecte d'un cruel entrenament. Separats de les seves mares, colpejats i de vegades privats de menjar, són domesticats per la força abans de ser venuts a centres turístics que es fan dir "santuaris".

Les pràctiques més habituals de maltractament són l'ús d'un "bullhook", una eina metàl·lica que s'utilitza per punxar zones sensibles, també es fan servir cadenes per lligar-los i l'exposició freqüent a situacions estressants.

Aquest cruel tractament dels elefants és per fer-los prou submisos per utilitzar-los per actuar, muntar, banyar-se i altres interaccions turístiques.

L'ONG Protecció Animal ha difós un vídeo on es pot veure el maltractament dels elefants per sotmetre'ls. Les imatges són dures i poden ferir sensibilitats.

 

Impacte de la Covid-19

Amb la pandèmia, almenys 85 camps d'elefants a Tailàndia es van veure obligats a tancar, amb més de 5.000 empleats. A alguns elefants els han deixat anar a buscar menjar, sota supervisió, perquè els seus cuidadors no els poden subministrar aliments.

Alguns han estat traslladats a la indústria forestal per fer-hi feines feixugues. Des de l'organització Protecció Animal han donat fons per mantenir 13 campaments ètics i favorables als elefants a tot Àsia que cuiden i alimenten els animals.

 
Aquesta organització demana que abans que es reprenguin les activitats turístiques que s'han aturat a causa de la Covid-19 es prohibeixi la cria en captivitat d'elefants per garantir que les futures generacions d'elefants se salvin d'aquest trauma.  

Per a la majoria dels elefants, no és possible tornar a ser alliberats a la natura, de manera que un campament és la millor solució per viure lliures de patiment.

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalCoronavirus
Anar al contingut