Jordi Pascual pare i fill al vídeo que s'ha fet viral
Jordi Pascual pare i fill al vídeo que s'ha fet viral

Un vídeo per trobar feina per a un pare es fa viral i rep una allau d'ofertes

Denuncia la situació de persones que, com el pare de l'autor del vídeo, veuen que la seva edat pesa més que el seu currículum a l'hora de trobar feina

Actualitzat

Jordi Pascual no es pensava que el vídeo que va fer per trobar feina per al seu pare, de 59 anys, revolucionés en pocs dies les xarxes socials. #ContrataaMiPadre denuncia la situació d'una generació que veu com la seva edat pesa més que el seu currículum a l'hora de trobar feina.

Des de dimarts passat, quan aquest jove del Prat, va publicar el vídeo a la xarxa ja ha superat les 30.000 visualitzacions al Youtube i les respostes a Twitter, Facebook i per email són una allau. I la repercussió als mitjans de comunicació encara ha ampliat més el seu ressò.

 

 

#Contrataamipadre

Jordi va tenir la idea de fer un vídeo quan el seu pare va tornar a quedar a l'atur. L'empresa va externalitzar el seu departament i només aconseguia feines temporals.

"El meu pare no sabia res. Em va dir: 'No servirà de res. No gastis calés que no ens sobren. Ningú em vol, tinc 59 anys.' I jo li vaig dir: 'Amb això aconseguiràs feina i hauràs de callar.'"

Després de publicar el vídeo, Jordi Pascual ha explicat al programa "Estat de Gràcia" de Catalunya Ràdio que el primer dia no va tenir cap mail. La sorpresa va venir a l'endemà.

"Dijous al matí tenia el Twitter i el Whatsapp a rebentar i dijous a la tarda havia rebut més de 200 emails. Moltes empreses em diuen directament 'vull contractar el teu pare'.

El meu pare està en xoc. M'ha dit: 'Moltes gràcies, tenies raó, m'has fet callar'. Però no sap l'agenda que l'espera aquesta setmana. Hi ha empreses molt interessades per ell."

Ara està organitzant per als seu pare les entrevistes de feina que està concertant els pròxims dies. És optimista i creu que d'alguna de les entrevistes en sortirà una bona feina pel seu pare.

En Jordi explica que ha hagut de delegar la feina de gestionar no només les respostes a l'email i les xarxes sinó la dels mitjans de comunicació, per donar a l'abast.


Aturats de més de 50 anys

Amb aquesta campanya en Jordi també vol denunciar que hi ha un talent invisible, que és el de les persones que arribada una certa edat, el mercat laboral ja no les te en compte.

És conscient que molta part de la gran resposta que ha tingut la seva campanya és de gent que es troba en la mateixa situació que el seu pare. Per això, ha decidir no tancar el web que havia creat pel cas del seu pare: Contrataamipadre.com. Vol que quedi com una plataforma per altres aturats com el seu pare.

"La web no vull que mori. Molta gent està en la mateixa situació. Vull que sigui una plataforma, perquè molta gent amb el perfil del meu pare, amb una edat que ja són invisibles. Ens queixem molt que el talent jove se'n va a fora, però el talent que es queda aquí, el més sènior, és invisible."

"Vull que la gent pugui publicar aquí la seva història com he fet amb el meu pare i els puguin conèixer més, que sigui més pròxim, que no sigui un currículum fred."

 

En aquesta web es pot trobar un currículum professional i un altre de més personal del seu pare.

 

Informació relacionada: "Un terç dels parats té més de 45 anys"

ARXIVAT A:
Viral Atur
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut