Un moment del vídeo enregistrat per Iñaki Abad, enregistrat la nit dels fets a Altsasu
Un moment del vídeo enregistrat per Iñaki Abad, enregistrat la nit dels fets a Altsasu

Un vídeo emès en el judici d'Altsasu qüestionaria la versió de la Guàrdia Civil

Actualitzat

Imatges clau al judici als joves d'Altsasu. La defensa dels acusats de terrorisme ha presentat un vídeo de la nit dels fets enregistrat amb un telèfon mòbil que deixaria en evidència la versió dels guàrdies civils que van denunciar una suposada agressió.

El vídeo, corresponent a la matinada del 15 d'octubre del 2016, el va enregistrar un dels acusats, Iñaki Abad. Les imatges, difoses per EiTB, són de fora del local i s'hi veu un dels guàrdies civils que van denunciar els fets. El sergent va declarar que va ser apallissat brutalment per nombroses persones, però en el vídeo porta una camisa blanca en la qual no s'aprecien ni rascades, ni cops ni taques de sang.
 


 

El vídeo s'ha admès ara com a prova en el judici i s'ha projectat en la sessió d'aquest dimecres, tot i que en un primer moment va ser rebutjat pel tribunal.

Pels fets del 15 d'octubre hi ha vuit acusats, tres dels quals fa més de 500 dies que estan en presó preventiva. La situació dels joves navarresos ha provocat diverses mobilitzacions de protesta a Navarra i queixes d'organismes com Amnistia Internacional. L'associació de víctimes Covite, en canvi, creu que els fets són terrorisme i ho relaciona amb ETA i el seu entorn.

ARXIVAT A:
Altsasu
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut