Tropes de l'exèrcit dels Estats Units (EUROPA PRESS/KRZYSZTOF ZATYCKI / ZUMA PRESS)

Un veterà militar nord-americà revela que era gai al seu obituari: "Ara descansaré en pau"

L'home, que va morir als 85 anys, explica els motius que l'han dut a mantenir en secret la seva orientació sexual

Un veterà militar nord-americà, el coronel Edward Thomas Ryan, que va morir fa uns dies als 85 anys, ha revelat al seu obituari que era homosexual, un secret que --segons explica ell mateix-- va mantenir tota la vida.

"Vaig ser gai tota la vida: a l'escola primària, a la secundària, a la universitat, a la vida."

La història ha estat difosa per diversos mitjans nord-americans i s'ha fet viral a les xarxes.


Ryan, que també va treballar de bomber i era propietari d'una emissora de ràdio local, explica al seu escrit pòstum els motius que el van portar a amagar la seva orientació sexual al llarg de la seva existència.

"Em sap greu per no haver tingut el coratge de presentar-me com a gai. Tenia por que m'aboqués a l'ostracisme: per la família, els amics i els companys de feina. En veure com eren tractades persones com jo, no ho vaig poder fer. Ara que se sap el meu secret, descansaré en pau per sempre ."

Segons ha informat la seva neboda Linda Sargent, el militar va traspassar, casualment, el dia 1 de juny, una data ben destacada en el calendari gai, ja que coincideix amb el primer dia del mes de l'Orgull a tot el món.


L'homosexualitat, perseguida a l'exèrcit dels EUA

La persecució de l'homosexualitat s'ha estès, històricament, a molts àmbits de la societat, també el de l'exèrcit. Així, per exemple, a la Segona Guerra Mundial el Departament de Defensa dels Estats Units tenia una política que autoritzava l'exèrcit a destapar i perseguir membres del servei "sospitosos de participar en actes homosexuals".

No va ser fins a l'any 2010 que es va derogar la llei que prohibia als militars nord-americans revelar la seva homosexualitat.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Estats UnitsObituari
Anar al contingut