El vessament s'hauria originat a la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs.
El vessament s'hauria originat a la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs.
Sant Adrià de Besòs

Un vessament de fuel procedent de la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs taca la platja del Parc del Litoral

Una petita fuita de petroli procedent de les tres xemeneies de la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs ha obligat a tancar aquest divendres la platja del Parc del Litoral als banyistes. El vessament s'ha detectat a tres quilòmetres de la costa i segons Fecsa-Endesa, empresa que gestiona la central tèrmica, la situació ja es dóna per controlada i des de les 11 del matí d'aquest dissabte, la platja ha quedat reoberta. De tota manera, les tasques de neteja per extreure les restes de fuel continuaran al llarg del cap de setmana.

Actualitzat
El vessament de fuel hauria començat entre les dotze i la una del migdia d'aquest divendres, després que un dipòsit que contenia petroli caigués de forma accidental i provoqués una taca de fuel que va arribar a la platja en petites quantitats. Per evitar que la taca continués avançant, Fecsa-Endesa va instal·lar barreres de protecció i va enviar una brigada de sis persones per retirar les restes de fuel de la sorra i netejar completament la zona.

Segons el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha extret mostres de cru per poder confirmar-ne la procedència i ha explicat que no s'han hagut de lamentar afectacions en altres platges.

Des de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, el regidor de Medi Ambient, Gregorio Camacho, ha demanat que "es prenguin totes les mesures per prevenir qualsevol tipus d'incident" i ha assegurat que vigilaran que una cosa com aquesta "no torni a passar".

Aquest dissabte s'han reprès les tasques de neteja i una avioneta i diverses embarcacions de l'ACA supervisen l'àrea per comprovar que la situació no es complica. Des de les 11 del matí la platja del Parc del Litoral ha quedat reoberta al públic.

Està previst que la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs deixi de funcionar a principis de l'any que ve.
Anar al contingut