Sant Martí de Centelles

Un veí de Sant Martí de Centelles demanda l'ajuntament perquè el cant dels galls "genera crispació"

"Escoltar durant sis anys seguits el cant dels galls et genera crispació, baix rendiment a la feina i t'adorms conduint"

RedaccióActualitzat

Un veí de Sant Martí de Centelles, a Osona, ha presentat una demanda contra l'ajuntament d'aquest municipi per les molèsties generades pel cant dels galls. El text recull que una prova de sonometria va determinar que el cant dels galls supera els 50 decibels permesos i arriba fins als 61. El veí afirma que el cant d'aquests animals "genera crispació, baix rendiment a la feina, t'adorms conduint i és horrorós. Per intentar marxar d'aquí, ja et pots fer el càrrec del que hem arribat a patir."

Jordi Cid va anar a viure fa 6 anys amb la seva família a Sant Martí de Centelles buscant la tranquil·litat. Però tot plegat s'ha convertit en un malson. I és que cada nit els desperten els cants dels galls d'un altre veí: "Canten durant un quart d'hora o vint minuts. Després potser tens una hora de tranquil·litat. És molt variable. Poden començar a les quatre de la matinada, a les cinc, i cada dia és un xou."

L'home ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies que ha presentat una demanda contenciosa administrativa després que les diverses instàncies de queixa a l'ajuntament no han servir per a res: "Aquí no han vingut mai. De fet és un poble petit, hi ha un sol municipal. Però no hauria estat malament que una o dues nits en aquests dos anys que ho estem intentant ens haguessin enviat algú per constatar el problema que hi ha."

En principi va ser el mateix ajuntament qui va encarregar l'estudi sonomètric a la Diputació de Barcelona. Segons fonts municipals, davant d'aquests resultats es va demanar al propietari dels animals que prengués les mesures pertinents per reduir els sorolls. Ara, el consistori demanarà una nova prova de sonometria per comprovar que el propietari dels animals ha aplicat les mesures correctores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut