Llessui

Un veí de Llessui ressuscita l'antiga estació d'esquí gràcies a una màquina trepitjaneu

Amb una màquina trepitjaneu, David Solana puja els esquiadors a les cotes més altes, des d'on poden baixar per la neu verge. L'estació va tancar als anys 80 per motius econòmics, però el veí de Llessui creu que es pot tornar a reprendre l'activitat.

RedaccióActualitzat

David Solana, veí de Llessui, ha tornat a donar vida a l'estació d'esquí. Amb una màquina trepitjaneu que va adquirir a França, i que té una capacitat per a deu persones, Solana puja els esquiadors fins a la cota més alta, a 2.400 metres, per fer esquí forapistes.

Des d'allà, poden baixar per la neu verge de les pistes que vulguin. Els esquiadors, a més, van equipats amb aparells de seguretat i una emissora de ràdio, i van sempre acompanyats d'un guia.

L'estació d'esquí va obrir per primer cop el 1966 per un membre del Centre Excursionista de Catalunya. Les seves característiques la convertien en una de les estacions més importants de l'estat espanyol, a més de la primera al Pallars. Tot i així, va haver de tancar el 1987 per una mala gestió econòmica i per qüestions meteorològiques.

David Solana creu que si es gestiona correctament, el projecte pot tirar endavant. De moment, continuarà la propera temporada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut