El vaixell cisterna Dutch Spirit transportarà 2.300 metres cúbics d'aigua diaris de Bilbao a quatre municipis de la costa de Biscaia (EFE/Migue…
El vaixell cisterna Dutch Spirit transportarà 2.300 metres cúbics d'aigua diaris de Bilbao a quatre municipis de la costa de Biscaia (EFE/Miguel Toña)

Un vaixell portarà 2,3 milions de litres d'aigua diaris a municipis bascos per la sequera

En una mesura sense precedents, el vaixell cisterna Dutch Spirit transportarà 2,3 milions de litres d'aigua diaris per fer front a una sequera que ha provocat restriccions nocturnes a la comarca de Busturialdea

Redacció/Agències

La sequera està afectant cada cop més indrets, també territoris que no hi estan acostumats, com el País Basc. En una mesura sense precedents, un vaixell transportarà aigua potable des de Bilbao fins a quatre poblacions de la costa de Biscaia.

El Consorci d'Aigües Bilbao Biscaia subministrarà durant les pròximes setmanes 2.300 metres cúbics d'aigua, és a dir, 2,3 milions de litres diaris als municipis de Bermeo, Mundaka, Sukarrieta i Busturia, a la comarca de Busturialdea.

El vaixell cisterna Dutch Spirit, amb capacitat per a 4.000 metres cúbics, farà els trajectes entre el port de Bilbao i Bermeo.

Aquests dies, abans de fer el primer viatge transportant aigua, s'estan fent maniobres d'ajustament tècnic i control per assegurar que la canonada d'ompliment al port de Bilbao encaixa perfectament amb el dipòsit de l'embarcació. La mateixa comprovació s'ha de fer al port de Bermeo i en el sistema de connexió amb la xarxa de bombeig construïda expressament per a aquesta funció.

Es tracta d'una mesura "excepcional i conjuntural, sense precedents", provocada per les actuals circumstàncies, segons apunta el Consorci d'Aigües Bilbao Biscaia.

El vaixell 'Dutch Spirit', al port de Bilbao
El vaixell Dutch Spirit, al port de Bilbao (Europa Press)

Una comarca afectada per la sequera

Amb el transport d'aquests 2,3 milions de litres d'aigua es cobreixen les necessitats d'abastiment de la zona.

Els cabals dels embassaments que abasteixen la comarca de Busturialdea, on viuen unes 45.000 persones, han empitjorat els darrers dies per la falta de pluges i l'elevada sequera.

Des del mes de juliol, la comarca ha patit restriccions en el reg de parcs i jardins, manté la prohibició d'omplir piscines i té el servei d'aigua restringit entre la mitjanit i les sis del matí.

 

ARXIVAT A:
SequeraPaís Basc
Anar al contingut