Un regidor ha assegurat a través de les xarxes socials que l'accident ha estat culpa del fort vent (REUTERS / Russell Cheyne)

Un vaixell de 3.000 tones es tomba al moll i deixa 25 ferits, alguns de greus, a Edimburg

El Petrel s'ha desenganxat dels amarratges en una drassana de la capital d'Escòcia

Redacció/AgènciesActualitzat

Vint-i-cinc persones han resultat ferides després que un vaixell de gran calat s'ha tombat aquest dimecres en una drassana a Edimburg. Encara es desconeixen les causes de l'incident, malgrat que un regidor ha apuntat que podria deure's al fort vent.

Segons ha informat avui el Servei d'Ambulàncies Escocès, 15 persones han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris i 10 més han rebut assistència mèdica al lloc dels fets, el moll Imperial del districte portuari de Leith, situat al nord de la ciutat.

La Societat de Mariners escocesa ha assenyalat que estan donant suport als afectats a l'accident, en què "tristament moltes persones estan greument ferides".

L'embarcació afectada és el vaixell Petrel, destinat a tasques d'investigació. Pesa 3.000 tones, fa 76 metres d'eslora i té un heliport. La nau s'ha tombat uns 45 graus, sense arribar a fer la volta completa, en desenganxar-se dels amarratges en un dic sec.

Arran de l'incident, que passat a les 08.29 GMT, les autoritats d'Edimburg han demanat als ciutadans que no acudeixin als serveis d'urgències hospitalaris.

L'embarcació es dedica a les tasques científiques (Andrew Milligan / Europa Press)

 

ARXIVAT A:
Regne UnitEscòcia
Anar al contingut