En arribar al port de València, alguns joves saluden des del vaixell que els ha traslladat des de Palma (EFE / Ana Escobar)
En arribar al port de València, alguns joves saluden des del vaixell que els ha traslladat des de Palma (EFE / Ana Escobar)

Arriba a València el vaixell bombolla amb 118 joves que estaven confinats a Palma

La ministra de Sanitat ha xifrat en 1.824 els contagis a tot l'Estat associats al brot originat en viatges de final de curs a les Balears

Actualitzat

Un total de 118 estudiants que estaven confinats en un hotel de Palma per un macrobrot de Covid ja han arribat a València a bord d'un vaixell bombolla després d'haver donat negatiu en els testos PCR. Els joves, que estaven confinats des de dissabte en un hotel mallorquí, són estudiants procedents d'Andalusia, Galícia i Madrid.

El ferri Sicília, de la companyia Balearia, ha arribat al Port de València cap a tres quarts de cinc de la tarda. Al vaixell han estat aïllats en dos salons amb vigilància privada, policies i dues infermeres, sense mantenir contacte amb la tripulació ni amb la resta de passatgers.

Ara, un cop a València, s'hauran de fer un test de Covid. La Generalitat Valenciana ha habilitat una carpa medicalitzada al port, amb la presència de tres ambulàncies:


Posteriorment, es desplaçaran als seus domicilis d'acord amb cada comunitat autònoma. Les tres han habilitat autobusos per tornar-los a casa, però la Xunta de Galícia ha anunciat que aquells que donin positiu seran traslladats en ambulància. Un cop a casa, tots hauran de fer quarantena.

A l'illa, continuen confinats una setantena d'estudiants que sí que han donat positiu.

El govern balear ha acatat la decisió judicial que permet posar fi al confinament i ha demanat "molta responsabilitat" als joves que segueixen a l'hotel.

"Demanem que no surtin de les habitacions ni se'n vagin a fer voltes per Palma o a socialitzar."

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha apuntat que aquest dijous s'han detectat dos positius més, que sumats als de dimecres a la tarda fan un total de 78 contagiats. D'aquests, 62 estan aïllats i 16 estudiants estan ingressats als hospitals.

Tres agents de policia, davant l'hotel on hi ha confinats desenes de joves a Palma
Tres agents de policia davant l'hotel de Palma on hi ha confinats desenes de joves (Europa Press / Isaac Buj)


El vicepresident del govern balear, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que la decisió del jutjat de Palma "posa en un seriós compromís tota la política sanitària" de l'executiu espanyol i els autonòmics durant l'any i mig que portem de pandèmia.

Malgrat la crida a la prudència de les autoritats balears, alguns dels estudiants que estaven aïllats a l'Hotel Bellver han sortit de l'establiment després de saber-se la interlocutòria judicial. Entre els que han sortit hi ha un grup de noies que han agafat taxis amb la intenció d'anar a l'aeroport i embarcar-se en un avió cap a Bilbao.

Una noia que havia estat confinada a l'Hotel Bellver marxa en taxi aquest dimecres a la tarda
Una noia que havia estat confinada a l'Hotel Bellver marxa en taxi aquest dimecres a la tarda (EFE / Atienza)


La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat la sortida de l'embarcació per "garantir que tinguin els mínims contactes amb altres persones".

La ministra, com el govern balear, considera que els dos centenars d'estudiants són "contactes estrets" dels que han donat positiu i ha subratllat que els governs autonòmics tenen informació de totes les persones que retornaran en el vaixell, de manera que s'encarregaran de fer-ne seguiment.

Darias ha xifrat en 1.824 els contagis a tot l'Estat associats al brot originat en viatges de final de curs a les Balears. Hi ha 5.978 persones en quarantena, de 13 autonomies diferents. A Catalunya, els positius per aquest brot pugen a 311 i s'han identificat 2.381 contactes estrets.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Illes Balears
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut