Milà

Un tribunal italià condemna un home per haver-se tocat l'entrecuix en públic

Agafar-se l'entrecuix en públic ja no només és de mal gust, sinó que a més es pot jutjar. A Itàlia un home ha estat condemnat a pagar 200 euros i les despeses del judici per haver-se tocat les parts. La decisió ha creat polèmica perquè a més aquest gest no és obscè a Itàlia, on es considera un moviment per cridar la sort i allunyar el mal averany. Els jutges argumenten que el gest pot ser considerat de mal gust i corre el risc de generar "incomoditat, disgust i desaprovació".

Actualitzat

El cas d'un obrer de 42 anys ha portat cua i podria acabar amb la tradició del "io mi toco", un gest per allunyar la mala sort habitual entre els italians. Es tracta d'un moviment com el de les banyes per fer fora el mal d'ull o "mal d'occhio". El costum està mal vist cada vegada més, però és una frase comuna, equivalent a creuar els dits.

El més Alt Tribunal d'Apel·lacions d'Itàlia diu, però, que és una ofensa penal que els homes italians es toquin els genitals en públic. Els jutges consideren que els que busquin la sort ho hauran de fer en privat.

La qüestió ha arribat fins al Tribunal Suprem després de l'apel·lació d'un obrer de 42 anys de Como, prop de Milà. La cort, però, ha refermat la condemna del maig de 2006 per conducta indecent per "tocar-se els genitals de manera ostentosa a través de la roba". De res ha servit, ni llavors ni ara, que el seu advocat al·legués que s'estava jutjant "un moviment compulsiu, involuntari, per ajustar-se els genitals".

El tribunal de Roma afirma que tocar-se els genitals "ha de ser vist com una cosa contrària a la decència pública". El treballador haurà de pagar ara 200 euros de multa i uns 1.000 euros més per les despeses del judici.

Anar al contingut