Fotografia d'un centre logístic d'Amazon a França (Reuters/Pascal Rossignol)

Un tribunal francès exigeix a Amazon que vengui només productes essencials

L'empresa recorrerà la sentència que l'obliga a reduir la seva activitat a un 10% per tal de protegir els seus treballadors

RedaccióActualitzat

El tribunal judicial de Nanterre ha ordenat a Amazon que "restringeixi l'activitat dels seus magatzems a encàrrecs de productes alimentaris, d'higiene i de productes sanitaris".

En cas que la firma de comerç electrònic no ho compleixi, el jutjat ha fixat una multa d'un milió d'euros per dia de retard i per infracció comprovada, segons publica el diari francès Le Parisen.

 

Poques mesures de protecció

La decisió s'aplica "a l'espera de l'avaluació dels riscos professionals inherents a l'epidèmia de Covid-19 sobre el conjunt dels seus magatzems, així com a la posada en marxa de les mesures protecció dels treballadors".

La sentència respon a una denúncia interposada pels sindicats francesos, que exigia que es respectessin les distàncies de seguretat i demanava que es reduís l'activitat de l'empresa fins a un 10%.

 

Les editorials, preocupades

Sectors com el de les editorials s'han mostrat molt preocupats perquè les vendes puguin baixar molt a causa d'aquesta decisió. L'empresa ha anunciat que pensa recórrer la sentència. Tot i així, aquest recurs no posa en suspens l'execució de la sentència.

"En un mes -diu el comunicat- hem distribuït més de 127.000 paquets de tovalloletes desinfectants, més de 27.000 litres de gel i més d'1,5 milions de mascaretes. També hem establert controls de temperatura i mesures de distanciament social. A més a més, hem triplicat els nostres equips de manteniment a França per reforçar la neteja dels llocs de treball."

La multinacional té una plantilla de 13.000 treballadors a França, sense comptar-hi els indirectes. El Ministeri de Treball va fer un requeriment a Amazon la setmana passada a cinc dels seus centres logístics per incrementar la insuficient protecció del seu personal.

 

Absentisme rècord

Tres dels sis requeriments ja han estat solucionats. Els sindicats, però, alerten que l'absentisme ha arribat a nivells de rècord, perquè els empleats no volen posar en risc la seva salut.

Pel que fa a Catalunya, el 30% dels treballadors d'Amazon al Prat de Llobregat han agafat la baixa, per por de la Covid-19, segons denuncien els sindicats.

Aquí, el nombre de treballadors indirectes de la companyia ha augmentat arran del coronavirus, perquè molts autònoms aconsegueixen així uns ingressos que amb la crisi del coronavirus han deixat de tenir.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Internet
Anar al contingut