La Haia

Un tribunal condemna el govern holandès a reduir les emissions contaminants un 25%

RedaccióActualitzat

Un tribunal de la Haia ha ordenat el govern holandès reduir les emissions de gasos contaminants en un 25% com a mínim d'aquí al 2020, prenent com a referència les emissions del 1990. El tribunal respon així a la demanda presentada per l'organització ciutadana Urgenda, que va denunciar que el govern del primer ministre Mark Rutte no estava fent prou per evitar el canvi climàtic.

Segons el tribunal, el govern "té l'obligació de cuidar" els ciutadans i "no es pot amagar darrere de l'argument que Holanda és una petita part d'un procés mundial", informa el portal de notícies Dutchnews.

Després de la decisió del tribunal, el govern holandès haurà d'augmentar el seu objectiu de reducció de gasos d'efecte hivernacle del 17% que s'havia fixat per al 2020 al 25% com a mínim, tal com indica la sentència.

Urgenda demanava que les emissions de CO2 a Holanda es reduïssin en cinc anys fins al nivell establert pels científics, és a dir, el 40% respecte de les emissions del 1990.

El cas va començar el 2012, quan Urgenda va sol·licitar per carta al govern de Mark Rutte que actués en contra del canvi climàtic, al mateix temps que va demanar als holandesos que se sumessin a l'acció judicial com a codemandants.

El 2013, Urgenda va recollit prop de 900 signatures a favor de demandar el govern holandès, un nombre suficient per obrir el judici.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut