Brussel·les

Un tribunal belga jutjarà si "Tintín al Congo" s'ha de retirar per racisme

"Tintín al Congo" s'asseurà al banc dels acusats. Un tribunal belga jutjarà si el famós còmic d'Hergé, escrit el 1930, s'ha de retirar per racisme. La polèmica, que s'ha viscut en diversos països, desembarca a Bèlgica arran de la demanda presentada per un congolès, que s'enfronta amb la societat que gestiona els drets de Tintín i l'editorial Casterman. El judici està previst al setembre.

Actualitzat
El demandant, Bienvenu Mbutu Mondondo, va iniciar la batalla judicial el 2007. Considera que els continguts de "Tintín al Congo" són "ofensius" per als congolesos, que escampa estereotips i que és "propaganda de la colonització". Per tot plegat, sol·licita que sigui prohibit. Per la seva banda, la societat gestora dels drets del còmic i l'editorial, argumenten que es tracta d'una obra de ficció escrita fa més de setanta anys, que s'ha de veure com un document d'aquesta època.

Fins ara, els recursos que han presentat totes dues parts han endarrerit el judici fins al setembre. Diverses instàncies han demanat també la retirada de "Tintín al Congo" al Regne Unit, França i els Estats Units, entre d'altres països.

La història de Georges Remi, més conegut per "Hergé", narra les aventures del mundialment conegut periodista Tintín en un viatge al país africà, antiga colònia belga.
Anar al contingut