Mataró

Un tren descarrila a Mataró i causa una desena de ferits

El tren ha xocat contra el topall del final de la via. Entre els ferits hi ha el conductor del comboi, que està greu. La resta tenen ferides lleus. El sinistre ha passat poc abans de les 10 del matí. La línia entre Mataró i Molins de Rei s'ha restablert de seguida. S'investiguen les causes de l'accident.

RedaccióActualitzat
Un tren de Rodalies ha descarrilat aquest dijous al matí a Mataró i ha causat una desena de ferits, entre els quals hi ha el conductor del comboi, que ha resultat ferit greu i que ha hagut de ser rescatat. La resta de ferits són lleus. Quatre han estat traslladats a un centre hospitalari, dos d'ells a l'Hospital de Mataró i els altres dos al de Can Ruti a Badalona.

L'accident, que ha passat quan el tren ha xocat contra el topall de la via, no provoca afectacions en la circulació de trens però sí que ha afectat a la nacional II. El tren havia sortit poc després de dos quarts de nou del matí des de l'estació de Molins de Rei i arribava a Mataró, des d'on havia de fer el trajecte invers, que Renfe ha suprimit.

S'estan investigant les causes del sinistre, que ha obligat la Generalitat a activar el pla d'emergències Ferrocat. El director de Rodalies a Catalunya, Miguel Ángel Remacha, apunta que l'excés de velocitat podria estar al darrere del sinistre: "És evident que no anava a la velocitat adequada".

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat nou dotacions a l'estació de Mataró mentre que el Sistema d'Emergències Mèdiques hi ha enviat cinc unitats.

L'accident d'avui és el tercer en un mes a Catalunya i també el segon d'aquestes característiques a Mataró. El passat 19 de gener un tren de Rodalies i un Talgo que anava buit van xocar a l'estació del Clot de Barcelona i 25 persones van resultar ferides i aquesta mateixa setmana l'estació de França es va quedar sense servei per un descarrilament. A Mataró es va produir un sinistre similar a l'abril del 2009, quan un tren que cobria el trajecte l'Hospitalet de Llobregat-Mataró va xocar també contra el topalls del final de la via. Aquell dia van resultar ferits cinc passatgers.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut