Els Bombers i Protecció Civil s'han activat per ajudar els passatgers (Protecció Civil Torelló)

Restablerta la circulació a l'R3 després de l'avaria que va fer evacuar 165 persones

Aquest dimarts es va trencar la catenària entre Torelló i Manlleu, i el servei no s'ha restablert fins 13 hores després a causa d'un tren avariat en l'única via de la línia

RedaccióActualitzat

La línia R3 de Rodalies ha estat finalment 13 hores tallada entre Torelló i Manlleu, després que el trencament de la catenària l'havia interrompuda aquest dimarts al vespre.

La catenària ha quedat reparada a primera hora del matí, però un tren avariat ha quedat a la única via d'aquesta línia, i després d'unes quantes hores, cap a dos quarts d'11 s'ha anunciat que es restablia el servei.

Però malgrat aquest anunci, el tren no ha pogut arrencar i la via ha continuat tallada, a l'espera que un altre tren el pogués remolcar i alliberar el pas per la línia.

El tren aturat a la R3 a poca distància de Torelló, aquest dimecres al migdia

Això no s'ha fet fins gairebé 3 hores després, quan ha quedat finalment lliure el pas per la via, i s'ha pogut restablir el servei, més de 13 hores després que quedés tallat i de diversos anuncis de restabliment que no s'han complert:


Nou incident amb una catenària a la R3

L'incident va passat a tres quarts de vuit del vespre d'aquest dimarts, i es va activar la prealerta del pla Ferrocat, perquè 165 passatgers es van quedar aïllats en dos trens que estaven en funcionament en aquell moment en el tram de via única afectat. 

Quatre dotacions dels Bombers van ajudar els passatgers a abandonar els vagons amb seguretat i a arribar fins als autobusos que es van establir per continuar el trajecte, cap a les 9 del vespre.

Mentre la circulació ha estat interrompuda, el trajecte entre Vic i Torelló s'ha pogut fer amb un servei alternatiu d'autobusos:

El tren aturat entre Torelló i Manlleu (Guillem Rico/El9Nou)

A bord dels trens que van quedar aturats aquest dimarts hi havia unes 165 persones. Un dels combois va quedar atrapat a 500 metres de l'estació de Torelló, mentre que l'altre va arribar a l'andana. També hi va intervenir Protecció Civil.

 

Aquest dimarts a la tarda Adif va informar que tenia personal treballant-hi, per solucionar la incidència "com més aviat millor". El tram, com tota la línia, és de via única.

Els passatgers van haver de continuar el trajecte en autobús (Guillem Rico/El9Nou)

Es tracta de la mateixa línia en què fa poques setmanes es va incendiar una catenària, a l'estació de Manlleu.


Forta tempesta a Osona

Una tempesta intensa ha caigut sobre la comarca d'Osona aquest dimarts a la tarda. A Vic, els Bombers han fet una vintena d'actuacions.

Segons informa el cos d'emergències, la majoria dels serveis han estat per inundacions de poc abast i per problemes de clavegueram.


La pluja ha caigut amb força i ha deixat força carrers negats, tot i que un cop ha parat de ploure l'aigua s'ha anat escolant. A la plaça de la Divina Pastora, un arbre ha caigut sobre un cotxe, en una de les incidències més destacades. També hi ha hagut aparcaments i pisos inundats i s'ha acumulat un pam d'aigua a l'estació de Renfe.

Fora de Vic, hi ha hagut un servei a Roda de Ter, on ha caigut un arbre a la zona de les piscines, i hi ha hagut tres accidents de poca consideració a Malla i a les Masies de Voltregà, a la C-17, i a Folgueroles, a la C-25.

Aquests accidents s'han produït mentre plovia, per bé que no s'ha constatat que hagin estat sinistres causats per la pluja.

Fora de la regió central, els Bombers també han fet una actuació a Lleida, on ha caigut un arbre, i a la carretera L-401 al seu pas per Coll de Nargó, on hi ha hagut una esllavissada de poca consideració.

ARXIVAT A:
BombersMeteorologiaRenfeRodalies
Anar al contingut