Barcelona

Un treballador ha mort per cada vint quilòmetres de traçat de l'AVE

Un treballador ha perdut la vida per cada vint quilòmetres d'AVE que s'han construït, catorze d'ells han mort a Catalunya. Els sindicat Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya ha denunciat aquesta impactant estadística amb un acte en record de les víctimes mortals, coincidint amb la posada en marxa de l'alta velocitat. Amb taüts de fusta, una trentena de persones han fet dos minuts de silenci en memòria dels obrers morts.

Actualitzat
Aprofitant el ressó mediàtic de l'entrada en funcionament de l'AVE Barcelona-Madrid, CCOO ha reclamat al Ministeri Foment i a Adif una major implicació en la prevenció de riscos laboral. A més, ha denunciat que a les obres s'ha abusat de les cadenes de subcontractació, incorporant, per tant, de vegades, treballadors sense la preparació necessària.

Exigeixen que els sindicats puguin participar més activament en el control de les obres i, en concret, que el tram que queda des del centre de Barcelona fins a la frontera francesa es pugui controlar des de Catalunya. I és que la comissió de seguiment dels treballs, on hi estan representats patronal i sindicats, és a Madrid i s'hi desplaça periòdicament per fer el seguiment.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut