Barcelona

Un tractament nou cura el 95% de malalts d'hepatitis C amb cirrosi

Fins ara només es curaven el 40% dels pacients

RedaccióActualitzat

Esperança per als malalts d'hepatitis C que han desenvolupat cirrosi. Un tractament nou assajat a l'Hospital Clínic de Barcelona ha curat el 95% dels pacients. I com que el fetge és un òrgan que es regenera, han reduït moltíssim les complicacions que se'n deriven.

Fins ara, la taxa de curació era del 40% i, a més, el tractament tenia uns efectes secundaris importants. El tractament no està inclòs en la sanitat pública i el seu cost pot rondar els 60.000 euros

La cura s'aconsegueix amb fàrmacs antivirals, que de moment només s'administren als hospitals. Gairebé 400 malalts han seguit durant 12 o 24 setmanes el tractament, que ha resultat molt més efectiu que l'actual, amb interferó. L'estudi s'ha publicat a la revista "The New England Journal of Medicine".

El del Clínic és el primer que es fa en malalts amb cirrosi hepàtica, una de les complicacions més greus que pot tenir l'hepatitis C, amb mal pronòstic perquè pot desencadenar descompensacions greus o càncers que, o no tenen tractament, o necessiten un trasplantament de fetge. A tot l'Estat hi ha 800.000 persones infectades amb el virus de l'hepatitis C.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut