Brussel·les

Un total de 28 presos protagonitzen una fuga massiva en una presó de Bèlgica

Revés al sistema penitenciari belga. Vint-i-vuit presos de la presó de Termonde, a l'est de Flandes, han aconseguit evadir-se aquesta matinada, tot i que set d'ells ja han estat detinguts per la policia. La fuga ha estat possible després que dos dels reclusos, membres d'una banda de lladres de l'Est d'Europa, forcessin la porta de la seva cel·la i agafessin tres o quatre vigilants com a ostatges. D'aquesta manera, han obtingut les claus per poder alliberar la resta de presos.

Actualitzat

Quan han aconseguit sortir de les seves cel·les, els presos s'han dirigit al pati intern del centre, des d'on han escalat les parets de la presó i s'han fugat. La policia belga ha iniciat una operació de recerca i captura a gran escala, que compta amb un helicòpter i amb agents de la xarxa ferroviària.

Tot i que ja s'han detingut set dels fugats, la policia belga creu difícil que pugui arribar a detenir tots els presos. En qualsevol cas, no hi ha constància que entre els evadits hi figurin condemnats per assassinat.

La presó de Termonde no sol albergar presos condemnats a penes de llarga duració, segons el fiscal d'aquesta localitat, Chrisitan du Tour.

El Ministeri de Justícia ja ha emprès una investigació interna per aclarir el que ha passat.

Pel diputat democristià i antic ministre de Justícia Tony van Parys, la fuga massiva té relació amb el deteriorament de les instal·lacions del centre penitenciari. Segons ell, fa cinc o sis anys es va anunciar la construcció d'una nova presó, però el projecte s'ha anat prorrogant.

Anar al contingut