Espanyols arribant a Nova Delhi, procedents de Katmandú (EFE)
Espanyols arribant a Nova Delhi, procedents de Katmandú (EFE)
Nova Delhi

Un total de 127 espanyols han arribat a Nova Delhi després de ser evacuats del Nepal

Un avió amb un últim grup d'unes 80 persones sortirà a les pròximes hores de Katmandú per traslladar-se a la ciutat índia

RedaccióActualitzat

L'Airbus 310 de les Forces Armades amb el segon grup d'espanyols evacuats del Nepal ha arribat aquesta matinada a Nova Delhi, procedent de Katmandú, segons ha informat l'Ambaixada d'Espanya a l'Índia. A l'aparell hi anaven unes 90 persones. 

Els primers trenta-set espanyols evacuats de Katmandú, al Nepal, van arribar ahir a Nova Delhi amb un vol comercial de la companyia Spice Jet. Entre els passatgers hi havia també un nadó. Va ser el primer grup d'espanyols que surt del Nepal després de terratrèmol que va assolar el país el cap de setmana passat.

Aquest dimarts s'espera que arribi a la capital Índia un altre avió de l'aerolínia Spice Jet amb entre 70 i 80 espanyols més. Amb aquest nou vol, el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, espera donar per acabada l'operació d'evacuació dels espanyols.

Encara molts desapareguts

El govern espanyol intenta localitzar un centenar de persones al Nepal després del fort terratrèmol, que ha deixat, per ara, més de 4.000 morts en aquell país. Es tracta de residents, residents esporàdics i, sobretot, turistes. Segons l'ambaixada espanyola a l'Índia, dels 449 espanyols que els consta que eren al país en el moment del sisme, n'han localitzat 333. Només hi ha una persona amb passaport espanyol que està ferida, amb congelació a les mans, l'única de què es té constància i que ja tenen localitzada. L'estat espanyol n'ha començat a tramitar la repatriació.

Telèfons per als afectats

El govern català encara no té el detall de quants d'aquests ciutadans són catalans. L'Agència Catalana de Cooperació coordina la informació i ha facilitat dos telèfons per a les persones que tinguin familiars que no aconsegueixen localitzar. Són els del servei d'emergències consulars a Nova Delhi:

- 0091 11 41 29 30 00
-
0091 98 10 17 41 60

El terratrèmol de dissabte, de 7,9 graus en l'escala de Richter, ha deixat milers de morts al Nepal.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut