Driss Oukabir, detingut a Ripoll el mateix dia dels atemptats
Driss Oukabir, detingut a Ripoll el mateix dia dels atemptats

Un testimoni protegit contradiu Oukabir i el situa a Alcanar amb la cèl·lula del 17A

Oukabir sempre ha negat la participació dient que el seu germà li havia pres la documentació per llogar la furgoneta

Actualitzat

Un dels testimonis protegits que ha declarat aquest matí pels atemptats de Barcelona i Cambrils ha identificat dos dels presumptes terroristes i els ha situat a Alcanar, on haurien estat preparant explosius per cometre atemptats.

 

 

Sobre diverses fotografies, aquest testimoni, veí de la casa d'Alcanar que va explotar el vespre abans dels atemptats, ha identificat l'autor de l'atropellament mortal de la Rambla, Younes Abouyaaqoub. I també hi va veure un altre dels implicats, Driss Oukabir, detingut pels Mossos a Ripoll el dia dels fets.

Driss Oukabir va ser detingut pels Mossos quan s'anava a entregar el mateix dia dels atemptats. Va ser el primer detingut el dia dels fets a Ripoll després que els Mossos trobessin la seva documentació en una de les furgonetes que havien llogat.

 

 

Oukabir sempre s'havia desvinculat del lloguer de la furgoneta amb l'argument que el seu germà petit, un altre dels membres de la cèl·lula, li havia pres la documentació.

Antonio Guerrero, advocat de l'Associació Víctimes del Terrorisme, destaca la importància d'aquest testimoni, que contradiu la versió d'Oukabir. El testimoni, segons Guerrero, ha dit que fins i tot a Alcanar s'havien saludat més d'un cop.

"Fins i tot ha reconegut que amb Driss Oukabir s'havia saludat en alguna ocasió, simplement, amb un hola i adeu, però l'important d'aquesta declaració és que ens situa Driss Oukabir a la casa d'Alcanar, un lloc estratègic per a la comissió de tota l'acció terrorista, cosa que ens sembla bastant rellevant i contradiu el testimoni de Driss."

El testimoni va veure a la casa d'Alcanar tant Driss Oukabir com Younes Abouyaaqoub.

Abouyaaqoub conduia la furgoneta que va atropellar els vianants de la Rambla de Barcelona i uns dies més tard va morir abatut a Subirats, a l'Alt Penedès, quan els Mossos el volien detenir.

 

 

 

Un altre dels testimonis protegits que declara aquest dilluns a l'Audiència Nacional és un cambrer de Tona, que ha explicat que el dia abans dels atemptats havia vist Driss i Younes en el bar on treballava.  Segons el testimoni, Driss Oukabir duia la iniciativa de la conversa amb Younes Abouyaaqoub i va trobar que estaven nerviosos.

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut