Els equips de rescat treballen al mercat enfonsat de Padada (Vincent Yaj Makiputin)
Manila

Un terratrèmol de magnitud 6,8 a les Filipines provoca almenys quatre morts

Ha afectat la mateixa regió que ja ha viscut diversos sismes amb víctimes mortals els últims mesos

RedaccióActualitzat

Almenys quatre persones han mort a causa d'un terratrèmol de magnitud 6,8 que ha sacsejat aquest diumenge l'illa de Mindanao, al sud de les Filipines. Almenys hi ha 24 persones hospitalitzades. Malgrat la preocupació inicial, s'ha descartat que hi hagi un tsunami.

La primera mort confirmada és la d'una nena de 6 anys a la ciutat de Mantanao, a la província de Davao del Sud, que no ha pogut fugir de casa seva abans que s'enfonsés.

 

 

A Padada, l'ensorrament d'un mercat de tres plantes ha deixat atrapades a l'interior desenes de persones. Tres han mort.

L'epicentre del terratrèmol s'ha situat a 9 quilòmetres a l'oest de Matanao i 6 al nord-oest de Padada, amb una profunditat d'uns 30 quilòmetres, segons ha informat l'Institut Filipí de Vulcanologia i Sismologia (Phivolcs).

 

 

Phivolcs ha calibrat la magnitud del sisme en 6,9, però el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que registra l'activitat sísmica a tot el món, l'ha situat a 6,8. Hi ha hagut desenes de rèpliques, algunes de magnitud superior a 5.

Una zona molt castigada

El terratrèmol d'aquest diumenge ha afectat la mateixa regió que ja ha viscut diversos sismes amb víctimes mortals els últims mesos.

Dos terratrèmols de 6,6 i 6,5 van sacsejar les províncies de Davao del Sud i Cotabato els dies 29 i 31 d'octubre. Van deixar 23 morts i més de 400 ferits. Dues setmanes abans, ja hi havia hagut altres sismes a la mateixa regió, que van causar 7 morts i 200 ferits.

Més de 30.000 persones van ser evacuades de casa seva a l'octubre, i algunes encara no havien pogut refer les seves vivendes.

Les Filipines s'assenten sobre l'anomenat "anell de foc del Pacífic", una zona de gran activitat sísmica i volcànica, sacsejada per uns 7.000 terratrèmols l'any, la majoria moderats.

Anar al contingut