Màlaga

Un terratrèmol de 6,3 graus a l'escala de Richter sacseja la costa andalusa i la marroquina

Un nen de 12 anys mor al nord del Marroc després de tenir un atac de pànic i almenys 26 persones tenen ferides lleus a Melilla arran del sisme

RedaccióActualitzat

Aquesta matinada, un terratrèmol de magnitud 6,3, segons l'Institut Geogràfic Nacional, ha sacsejat la costa andalusa i la marroquina. L'epicentre hauria estat al mar; de fet, més a prop de la costa marroquina que de l'andalusa; prop de la ciutat d'Al-Hoceima, i a uns 160 quilòmetres de la costa de Màlaga i a uns deu quilòmetres de profunditat.

El sisme ha tingut lloc a les 5.22 d'aquesta matinada i s'ha deixat sentir a la costa andalusa de Màlaga i Granada, així com també a Sevilla, Jaén i Melilla, on nombroses persones han sortit al carrer per por de més rèpliques i de despreniments i s'han viscut escenes de pànic. També s'ha pogut sentir a diverses localitats de Múrcia. Dotze minuts més tard, hi ha hagut una rèplica de 4,5. A les 6.54, hi ha hagut un altre sisme de 4,6, la més forta entre la trentena de rèpliques que hi ha hagut.

Un nen de 12 anys ha mort a la ciutat d'Alhucemas, al nord del Marroc, després de tenir un atac de pànic pel terratrèmol i ha mort poc després d'arribar a urgències. Una altra persona de 35 anys hauria quedat ferida després de llançar-se per la finestra d'un segon pis per por.

A Melilla hi ha 26 persones amb ferides lleus. Es tracta de traumatismes, talls i ferides lleus. Totes les persones han rebut atenció mèdica i ja les han donat d'alta. 

Pel que fa als danys materials, n'hi ha hagut sobretot a Melilla, amb despreniments de façanes i esquerdes. Els bombers han fet nombroses sortides  i el servei d'emergències 112 ha rebut unes 450 trucades de ciutadans que han sentit el tremolor. També s'han desallotjat cases pel temor d'esfondraments.

La delegació del govern a Andalusia ha informat que se suspenen les classes per avaluar els possibles danys als edificis escolars.

Molts tuits detallen l'ensurt de la població en sentir el tremolor, però no relaten danys destacables.

Dijous ja hi va haver un altre sisme en aquesta zona, d'una magnitud al voltant de 4,9 a l'escala de Richter.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut