Un terratrèmol de 4,2 a l'Alt Urgell se sent a bona part de Catalunya
Ribera d'Urgellet

Un terratrèmol de 4,2 a l'Alt Urgell se sent a bona part de Catalunya

L'epicentre del sisme s'ha localitzat a Ribera d'Urgellet i no hi ha constància de danys. És el sisme més important d'aquest segle a Catalunya

Quim BalaguerActualitzat

Un terratrèmol de magnitud 4,2 amb epicentre a l'Alt Urgell s'ha notat aquest dimecres a la tarda a diversos punts de Catalunya, segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Altres organismes eleven la magnitud del sisme. Segons l'Institut Geogràfic Nacional d'Espanya, el terratrèmol ha arribat a una magnitud de 4,5, mentre que el Centre Sismològic Euro-Mediterrani el deixa en 4,4.

El terratrèmol d'aquest dimecres és el de més magnitud que hi ha hagut a Catalunya en aquest segle, almenys en terra ferma. L'anterior era un sisme de magnitud 4,0 localitzat a Queralbs, al ripollès, el 21 de setembre de 2004.

Amb l'epicentre al mar n'hi ha hagut dos de més forts aquest segle que van arribar a magnitud 4,3. Un al 2013, atribuït a la plataforma Castor, davant la costa ebrenca, i un altre al Golf de Roses al 2015.

Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el sisme s'ha detectat a les 17.29 amb l'epicentre a Ribera d'Urgellet, a la comarca de l'Alt Urgell, a una profunditat d'un quilòmetre.

 

 

 

Malgrat tenir l'epicentre al Pirineu, el moviment sísmic ha estat àmpliament percebut a Catalunya, més enllà fins i tot de la zona marcada pel mateix institut.

 

 

 

De moment no es tenen notícies que el terratrèmol hagi provocat danys, segons Protecció Civil, que ha emès una Prealerta del Pla Especial d'Emergències Sísmiques (SISMICAT).

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 42 trucades, de les que gairebé la meitat han estat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha rebut més de 300 notificacions de percepció del sisme.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut