Mataró

Un terratrèmol de 3,4 graus sorprèn els habitants del Maresme

Alguns veïns del Maresme han notat a les 23.17 hores un terratrèmol de baixa intensitat localitzat davant la costa. Segons l'Institut Geològic de Catalunya, el sisme ha tingut una magnitud de 2,9 graus a l'escala de Richter, però el Centre Sismològic Europeu del Mediterrani l'eleva a 3,4 graus.

RedaccióActualitzat
Segons aquesta institució, l'epicentre del terratrèmol s'ha localitzat sota el mar, a una profunditat de 8 quilòmetres. De seguida, el sisme ha tingut reflex a les xarxes socials, com Twitter, on alguns veïns asseguraven que havien notat un lleuger tremolor a casa seva. Tot i això, no es té constància que aquest petit terratrèmol del Maresme hagi fet mal. Els tremolors s'han notat, entre d'altres llocs, a Premià de Mar, Mataró, Arenys de Mar o Vilassar de Mar.

Dilluns passat, els sismògrafs ja van detectar un terratrèmol de 2,7 graus a la comarca del Maresme.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el director de l'Institut Sismològic de Catalunya, Xavier Goula, ha dit que sismes com aquest responen a l'activitat normal del país i ha explicat que des de començament d'any hi ha hagut petits moviments sísmics a la costa del Maresme, a l'Alt Empordà i a la Cerdanya, tots dins la normalitat. El director de l'Institut Sismològic de Catalunya no descarta rèpliques i fins i tot que alguna pugui ser més forta.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut