El Bruc

Un terratrèmol de 3,3 graus ha sacsejat alguns municipis de la Catalunya central

Un terratrèmol de 3,3 graus a l'escala de Richter amb epicentre al Bruc ha sacsejat aquest dimecres a la tarda alguns municipis de Catalunya. Alguns usuaris ens escriuen des de la comarca de l'Anoia i el nord de l'Alt Penedès explicant que han notat el sisme entre tres quarts de set i les set de la tarda. Des de l'Institut Geològic de Catalunya han explicat que el sisme ha estat de baixa intensitat i no excepcional.

Actualitzat
La cap de la Unitat de Xarxa Sísmica de l'Institut Geològic de Catalunya, Carme Olivera, ha reconegut que els moviments sísmics se solen produir més habitualment en zones més muntanyoses del Prepirineu i el Pirineu.

Olivera ha assegurat que ha estat un moviment molt superficial, a uns deu quilòmetres. També ha explicat que al cap d'un quart d'hora del moviment s'ha detectat una rèplica de 2,3 graus.

Alertats, molts veïns han trucat al número d'emergències de la Generalitat, el 112, per saber què és el que havia passat, mentre que d'altres han sortit al carrer alarmats pels tremolors que havien notat dins dels seus habitatges.

Després de rebre l'avís, dues dotacions dels bombers han fet una ronda d'inspecció per Hostalets i la Torre de Claramunt, on han trobat petites esquerdes en carrers i edificis, que en cap cas afecten l'estructura dels habitatges ni suposen cap complicació, segons ha indicat un portaveu del Departament d'Interior.

Fa amb prou feines un mes, el dia 13 de juliol passat, un terratrèmol de 3,2 graus va provocar un petit tremolor a la zona de l'estany de Sant Maurici (Pallars Sobirà), on la vibració va poder ser lleugerament percebuda, encara que no va causar cap tipus de dany.
Anar al contingut