Un tercer exalt càrrec de Matas confirma que s'adjudicaven contractes a Nóos a dit

Juan Carlos Alía i Gonzalo Bernal confirmen que s'adjudicaven contractes a Nóos "perquè era el gendre del rei"

RedaccióActualitzat

Tercera sessió del judici pel "cas Nóos", que asseu al banc dels acusats la infanta Cristina, el seu marit i 15 persones més. Aquest dimecres és el torn de dos exalts càrrecs de confiança de Jaume Matas: l'exgerent de la Fundació Illesport Gonzalo Bernal i l'exdirector de l'Institut Balear de Turisme Juan Carlos Alía. Tots dos han col·laborat amb el fiscal i han confessat. 

Bernal assegura que s'adjudicaven contractacions a l'Institut Nóos d'Iñaki Urdangarin sense tenir en compte criteris professionals, "només pel fet que era el gendre del llavors rei Joan Carles".  L'exgerent de la Fundació Illesport ha afirmat que si Matas hagués ordenat contractacions legals "mai s'haurien decantat per l'Institut Nóos".

Aquest dimecres també ha estat el torn d'un altre antic alt càrrec del govern de Jaume Matas, l'exdirector de l'Institut Balear de Turisme Juan Carlos Alía, que també ha confirmat que Matas "ordenava a dit l'Institut Nóos". 

Bernal ha admès nombroses irregularitats en la gestió quotidiana de la fundació, començant per la seva pròpia designació com a gerent. En la seva declaració, Gonzalo Bernal ha deixat clar que "els contractes amb Iñaki Urdangarin arribaven concretats i decidits per l'expresident balear Jaume Matas". L'exgerent d'Illesport ha assegurat que "ell no entrava a valorar res perquè tot venia acordat".

Illesport era una de les entitats encarregades de firmar els convenis amb l'empresa Nóos. Més endavant ha de comparèixer un altre exalt càrrec, l'exdirector de l'Institut Balear de Turisme Juan Carlos Alía.

Aquest dimarts l'exdirector general d'Esports José Luis "Pepote" Ballester ha assenyalat Jaume Matas com a responsable del conveni amb l'Institut Nóos per patrocinar un equip ciclista. Pepote va acusar Matas de donar les "directrius" per "vestir el sant".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut